• Jaga lugu:

  Jaak Aab astub tagasi

  Jaak AabFoto: Andras Kralla

  Riigihalduse minister Jaak Aab teatas, et andis täna hommikul lahkumisavalduse.

  Jaak Aab rääkis ajakirjanikele, et sõitis alkoholijoobes Tartust koju 11. märtsil. Ta ületas lubatud kiirust, sõites 50 km/h alas 73 km/h. "Ühtlasi tuvastas politsei mul alkoholi tarvitamise tunnused ehk nii-öelda jääknähud. Minu väljahingatavas õhus tuvastati alkoholisisaldus 0,14 milligrammi liitris, mis tähendab 0,28 promilli veres," ütles ta.
  Aab tunnistas, et alkoholi tarvitamise tunnustega rooli istumine on vastutustundetu kõigi kaasliiklejate suhtes ning sellisele käitumisele puudub igasugune vabandus. "Kahetsen juhtunut väga sügavalt ja ei õigusta oma tegu," lausus ta. "Olen õppetunni kätte saanud, loodan, et ei korda viga," lausus ta. Aab ütles, et alahindas oma enesetunnet ja võinuks lasta elukaaslasel rooli istuda.
  Aab ütles, et avalikustas juhtunu rohkem kui kuu aega hiljem, sest ei soovinud oma käitumisega varju heita riigi eelarvestrateegia aruteludele. Kas tagasi astuda või mitte, arutas ta enda sõnul ka peaminister Jüri Ratasega, kuid ta ei näinud teist võimalust.
  Jüri Ratase valitsuses on seega ameti maha pannud juba kuus ministrit: Sven Sester, Margus Tsahkna, Marko Pomerants, Mihhail Korb, Martin Repinski, Jaak Aab. Lisaks on sellest kavatsusest teatanud Jevgeni Ossinovski. Aab kommenteeris, et iga lahkumise taga on olnud eri asjad. "Kas seda on palju või vähe, on minul raske hinnata," ütles ta. "Võib-olla tõesti poleks pidanud nii palju asju juhtuma. Oma koha pealt saan öelda, et tegu oli täielikult minu enda lollusega," lisas ta.
  Aab märkis veel, et riigihaldusministri kohale astudes teadis ta, et käimas on väga olulised reformid, lisaks veel riigi kinnisvara ja riigihalduse korrastamise ülesanded ja regionaalprogrammid. "See on väga suure vastutusalaga ametipost. Loodan, et algatused, mis on kümne kuu jooksul käima lükatud, lähevad ikka edasi," ütles ta.
  Peaminister Jüri Ratas rahuldas Jaak Aabi tagasiastumispalve. Uue ministri nime teeb peaminister teatavaks lähinädalatel pärast seda, kui Keskerakonna juhatus on kandidaadi oma koosolekul kinnitanud.
  Riigihalduse minister Jaak Aab teatas, et andis täna hommikul lahkumisavalduse.Foto: Andras Kralla
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Raivo Kokser: ettevõtlust hävitavatest vaktsiinipassidest tuleb loobuda
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Valitsus hoiab ettevõtlust ahistavast vaktsiinipassi poliitikast kinni raskesti mõistetava järjekindlusega, kirjutab väikeettevõtja Raivo Kokser (EKRE).
Tark planeerija kasvab miljonäriks
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Oma kodu ostmise soovist ja teiste rahaasjade juhtimisest välja kasvanud investeerimispisik on toonud Kadri Mäsaku sinnamaale, et tal on abikaasaga ligemale miljoni euro suurune investeerimisportfell, mis on toonud mõlemale finantsvabaduse.
Rimi tõstab rekordiliselt palka, olles valmis enamakski
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Käesoleva aasta alguses on Rimi otsustanud teha ajaloo suurima palgatõusu kõigile oma töötajatele, ütles Rimi ostudirektor Maris Rannus.
Raadiohommikus ükssarvik, riskiraha ja kuidas leida töötajaid, kui neid ei ole
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.
Äripäeva raadio hommikuprogrammis teeme reedel juttu riskantsetest ja kiiresti arenevatest valdkondadest ning nende võimalustest. Samuti ühest kallist veast, mille investorid enda teadmata sel aastal teha võivad.