Autodisainer Björn Koop: Eesti on maailma kõige hipsterlikum riik

18. mai 2018, 12:15
Björn Koop
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180518/NEWS/180519647/AR/0/AR-180519647.jpg

Eesti ääremaalt Valga linnast Euroopa südamesse Frankfurti jõudnud Kia autodisainer Björn Koop ütles Pärnu Juhtimiskonverentsil, et Eesti on maailma kõige hipsterlikum riik.

Ta selgitas, et ennast hipsterlikeks pidavates linnades on tavaliselt üks-kaks kodust kohvikut ja kogu ülejäänud linn täis Starbuckse ja muid kohvikukette. "Meil Eestis ongi kõik kohvikud kodused. Ja meil on Muhu leib. Jumal tänatud, et see Mehukatti periood läbi sai," lisas ta.

Konverentsi moderaator Vahur Kersna, kes tunneb Koopi juba 20 aastat ning on külastanud tema ja Leslie Laasneri kunstinäitust "Sisemine põlemine" Tallinnas Vaal galeriis, kommenteeris esinemist: "Anna andeks, Björn, aga sa ei ole mingi autodisainer, sa oled hingelt kunstnik."

Kersna küsimusele, kust tekkis Koobil huvi autodisaini vastu, kostis Koop, et suur mõju oli ka tema lapsepõlvekodu lähedal asuval Jaanikese krossirajal, mis asub paar kilomeetrit Valga linnast. "Sealt kostusid kogu aeg mootorite hääled," selgitas ta. 

Oluline mõjutaja oli ka see, et ta isal oli kodus joonestuslaud ja kvaliteetsed Koh-i-Noori pliiatsid. "Vanemad, ärge ostke lastele rämpsmänguasju," jätkas Koop. "Kvaliteetsetel asjadel on laste maailma kujunemisel väga oluline roll. Isa Koh-i-Noori pliiatsid ja korralikust materjalist joonlauad tekitasid mul tunde, et see on midagi väga head ja neid tuleb hoida," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2018, 11:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing