Äripäev • 26. mai 2018 kell 7:15
Uudised
Ainult tellijale

Eesti kaudu liikus 13 miljardit dollarit musta raha

Rahapesu andmebüroo aastaraamatu kaas  

Rahapesu andmebüroo aastaraamatu teatel läbis ainuüksi Moldova ja Azerbaidžaani skeemide kaudu Eesti finantssüsteemi aastatel 2011–2016 enam kui 13 miljardi USD ulatuses küsitava päritoluga raha.

Peaaegu eranditult läbisid need rahavood Eesti finantssüsteemi siin mitteresidentidele avatud kontode kaudu, seisab kokkuvõttes. Märkimisväärne osakaal oli Suurbritannias avatud firmadel, kuid esines ka Küprose, Panama, Briti Neitsisaarte ja muude riikide firmasid. Väärtpaberitehingute puhul osales mõni Venemaal registreeritud firmagi. Väga suures ulatuses oli tegemist transiitkannetega, kus saabunud raha kanti kontodelt viivitamatult edasi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum