Äripäev • 30. mai 2018 kell 8:58

Kartongitootja kaasajastas 5 miljoni eest oma tehast

Kartongpakendite tootja A&R Carton Tabasalu tehas  Foto: A&R Carton

Kartongpakendite tootja A&R Carton laiendas ja kaasajastas oma Tabasalus asuvat tehast ligi 5 miljoni euro eest. Uut pinda tuli juurde 800 ruutmeetrit, lao-ja tootmispindu renoveeriti 1600 ruutmeetri ulatuses, teatas ettevõte.

Lisaks mullu soetatud Komori trükimasinale osteti tänavu 1,5 miljoni euro eest stantsimis- ja liimimismasin ning kuumfooliumimasin, samuti uued transportliinid. Ehitati uued töötajate olme- ning kontoriruumid. Töötajaid on jooksvalt lisandunud 20, teatas A&R Carton pressiteate vahendusel.

Juhatuse esimehe Margus Üürikese sõnul on nende Tabasalu tehase trükkimisvõimekus kolmekordistunud ning tänu uuendustele on tootmine ka keskkonnasõbralikum.

Ettevõte palkab inimesi juurde, tööd on pakkuda stantsijatele, trükkalitele, masinate operaatoritele, laotöölistele. "Oleme viimase aastaga jooksvalt suurendanud töötajaskonda 20 inimese võrra ning soovime tööd veel 10 inimesele," lisas Üürike.

Eesti tootjatest kasutavad A&R Cartoni pakendeid Balbiino ja Rapala. Tehas ekspordib 95% toodangust, kliendid on näiteks Norra firma Orkla, Soome toiduainetootjad Fazer, Froneri ja Raisio, Skandinaavia toiduainetootja Lantmännen, Islandi ettevõte Samhentir.

Ettevõtte mullune käive oli 7,6 miljonit eurot ja tööd anti 52 inimesele. A&R Carton kuulub Rootsi kontserni AR Packaging.

Hetkel kuum