• Maakri tänavale kerkinud kontorihoone tõi turule ohtralt A-klassi büroopinduFoto: Postimees/Scanpix
  Jaga lugu:

  Maakri ärihoone tõi turule ohtralt kontoripinda

  Tallinna ärikinnisvara turul käib aktiivne arendustöö, kuid Maakri tänava kõrghoone värskelt valminud 18 300 ruutmeetrit on korraks turule toonud tavalisest suurema kontoripindade vakantsi.

  Ühtekokku oli juunikuu seisuga arenduses 14 kontorihoonet, 94 500 ruutmeetriga, selgub Colliers Internationali kinnisvaraturu ülevaatest.
  Teises kvartalis valmis Maakri 19/21 ärihoone, kus on 18 300 ruutmeetrit A-klassi kontoripinda, üle anti Finesti ja Zentihi ärihoone. Valmis Järvevana 7b kontorihoone ning Pirni 7 projekt Kristiines ning algas töö Taxify peakontori ehitamisel Vana-Lõuna tänaval ning Metalli 5 ärihoone rajamine Kristiines.
  A-klassi kontoripindadel tekkis seoses Maakri tänava hoone valmimisega isegi tavalisest suurem vakantsus, kirjutavad Colliersi analüütikud. See ulatub Tallinnas praegu 8-9 protsendini, sellal kui Riias on vaba pinda sellise klassi kontorites 6-7 protsendil ning Leedus jääb sootuks alla ühe protsendi.
  Ruutmeetri eest tuleb Tallinnas välja käia 13,4-16,5 eurot, Vilniuses algavad hinnad 14,5 eurolt ja jäävad samuti alla 16,5 euro ning Riias leiab äripinna 13-16 euro eest ruutmeeter. B1-klassi äripinnad on mõistagi odavamad ja algavad 8-9 eurost ruutmeetri kohta kõikjal Baltikumis.
  Lisaks ärikinnisvara ehitamisele käis Tallinnas esimesel poolaastal ka aktiivne kinnisvarasse investeerimine, mis ulatus 164 miljoni euroni. Teises kvartalis vahetasid omanikku Luminori 14korruseline peakontor ning Lumi Capital osts Lasnamäel Kärberi kaubanduskeskuse.
  Huvi koondus peamiselt kontorihoonetele, mis andsid ka kaks kolmandikku investeeringutest. Tootlused on püsivalt sarnasel tasemel — kontori- ja kaubanduspindadel pealt 6 protsendi ning tööstuses 7 ja 8 protsendi vahepeal. Tunda annab tugevnev konkurents ning senisest keerulisemad finantseerimistingimused.
  287miljoni euro eest osteti esimesel poolaastal Leedus ärikinnisvara
  Lätis tehti kinnisvaratehinguid esimeses poolaastas 103 miljoni euro eest, seal oli põhitähelepanu koondunud kaubandus- ja tööstussektorisse. Mitmed suured tehingud on ka lõppjärgus, näiteks ostab Baltic Horizon 17 miljoni euro eest LNK keskuse.
  Tõsine ostubuum käib aga Leedus, kus teises kvartalis vahetas omanikku 287 miljonit eurot, millest enam kui pool tuli kaubanduspindadelt. Turule sisenes uus tegija NEPI Rockcastle, mis ostis endale 125 miljoni euro eest Ozas SC keskuse Vilniuses. Teiste seas märgitakse ülevaates ära ka EfTEN Capital, mis ostis Leedus 9miljonilise hoone.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Hästi sihitud piirangud, aga viirus lendas juba radarist välja
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Niisuguseid koroonameetmeid, nagu nüüd välja kuulutati, läks vaja juba enne valimispäeva, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: tugevad tulemused aitasid Dow päevasisese rekordini
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
S&P 500 ja Dow Jonesi indeksid lõpetasid kolmapäeva tõusuga, Dow jõudis ka uue päevasisese rekordini, sest börsifirmade tulemused on olnud oodatust paremad, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: kuidas täpselt Enefit Greeni aktsiaga rikastuda?
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Raadiohommik keskendub neljapäeval Tallinna börsil kauplemist alustavale Enefit Greenile ja eile IPOst teatanud Hepsorile ning avalikustab Eesti aasta auto finalistid.
Iirimaale pagemine Oliver Kruudat Eestis pankrotist ei päästnud
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.
Tartu maakohus kuulutas täna välja Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee liikme, kunagise suurärimehe Oliver Kruuda pankroti, kuigi Iirimaa kõrgem kohus oli juba suvel Kruuda püsivalt maksejõuetuks kuulutanud.