Äripäev • 8. august 2018 kell 4:53

Eesti firma osales kriminaalses tankimürsuäris

Kaitseväe paraad.  Foto: Raul Mee

Tallinnas tegutsev raamatupidamisfirma osales kolme miljoni euroses T-72 tanki laskemoona tehingus: ostjaks oli Gruusia kaitseministeerium, mis tellis Ukraina päritolu kauba ühelt Küprose ettevõttelt, kirjutab Eesti Ekspress.

Laskemoon viidi Gruusiasse eelmise aasta lõpul Bulgaariast laevaga üle Musta mere.

Kokku ostsid grusiinid 2400 tankikahuri mürsku, 1600 miinipilduja miini ja 18 000 suitsugranaati, kirjutab Eesti Ekspress.Tehingu raha liikus Eesti raamatupidamisfirma pangaarve kaudu. Politsei rahapesu andmebüroole tundus selline rahaliigutamine ajuvaba, ühe oletuse kohaselt võis eesmärk olla tehingu tegeliku kasusaaja varjamine.Kuna raamatupidamisfirmal puudus sõjalise kauba vahendamise õigus, alustas kaitsepolitsei kriminaalasja.Loe lähemalt tänasest Eesti Ekspressist.

Hetkel kuum