Äripäev • 9. august 2018 kell 14:11

Ossipenkoga seotud firmade kohtuistung lükkus edasi

Täna toimuma pidanud eelistung poliitik Nikolai Ossipenko pere ettevõtete Uikala Prügila, Ekovir ja N & V asjus jäi ära.

Nikolai Ossipenko  Foto: Ilmar Saabas / Delfi / Ekspress Meedia

Viru maakohtu pressiteenistus ütles ERRi venekeelsele uudisportaalile, et kohtumine lükati edasi, kuna üks süüdistatavatest otsustas oma advokaati muuta.

Viru ringkonnaprokuratuur esitas juulis süüdistuse suures maksupettuses poliitik Ossipenko pere ettevõtetele Uikala Prügila, Ekovir ja N & V, süüdistuse said ka firmade endised juhid.

Süüdistused esitati peale firmade Janek Stankevitšile, Leonid Hokkonenile, Stanislav Matišnetsile ja Vladimir Tužilkinile. Kõik said süüdistuse paragrahvi järgi, mis puudutab ulatuslikku maksudest kõrvalehoidmist. Süüdistuse põhjal esitati maksuametile neli aastat tagasi jaanuarist kuni detsembrini valeandmeid, mistõttu jäi riigil saamata rohkem kui pool miljonit eurot käibemaksu.

Hokkonen ja Tužilkin on olnud Uikala Prügila, Stankevitš N & V ja Matišinets Ekoviri juhatuses. N&V omanik on Ossipenko, Uikala Prügila ja Ekovir kuuluvad tema abikaasale Natalja Ossipenkole

Äripäev kirjutas eelmisel aastal, et Ida-Viru kommunaalkuningast Ossipenko pääses volikokku. Ossipenko ärid toimetasid aastaid tagasi ülivõimsa rentaablusega peaasjalikult korrumpeerunud Kohtla-Järve linnavalitsuse toel.

Samuti on Äripäev kirjutanud, et kriminaaluurimine selgitas välja, et Kohtla-Järve maksis teede-tänavate hooldustööde eest aktides esitatud valeandmete tõttu kohaliku mõjuka suurärimehe Ossipenko firmale N&V üle 850 000 euro rohkem, kui ettevõttel olnuks õigus saada. Ossipenko pääses toona puhaste paberitega – parandamatult haigestunud Ossipenko suhtes lõpetati menetlus. Samuti pääses ettevõte N & V.

Hetkel kuum