• Jaga lugu:

  Soome tuleva aasta eelarve jääb defitsiiti

  Soome eurodFoto: PantherMedia/Scanpix

  Järgmise aasta eelarves paneb valitsus rõhku tööhõive parandamisele ja võlgade vähendamisele, lubab Soome rahandusminister Petteri Orpo.

  Eile esitles rahandusminister Soome valitsusele eelarveprojekti, mille kulude kogusumma on üle 55 miljardi euro - seda on 700 miljoni võrra vähem kui on jooksva aasta eelarves. Raha antakse näiteks Helsingi Vantaa lennuvälja laienduse tarbeks ning väikelaste gripi vastu vaktsineerimiseks.
  Eelarveprojekt on 1,7 miljardi euroga miinuses, kuid valitsusel on siht jõuda tasakaalu paari aastaga, vahendas Yle uudisteportaal.
  Rahandusminister Orpo sõnul tõusevad tuleval aastal Soomes tarbimismaksud ja keskkonnakahjuliku tootmise maksud, tööga seotud maksud aga jäävad samaks. "Me ei taha tõsta palga-, töö ega ettevõtlusmakse, sest vaid töö ja ettevõtlus ning investeeringud aitavad Soomel kasvada," selgitas minister.
  Opositsioonijuhi, sotsiaaldemokraadist Antti Rinne sõnul on eelarveprojekt nõrk ja perspektiivitu. Tema hinnangul puuduvad selles tulevikuinvesteeringud, mida oleks vaja näiteks siis, kui tehinsintellekt hakkab üle võtma praeguseid inimeste töökohti. Lisaks leiab endine rahandusminister Rinne, et see dokument vaid süvendab elanikkonna ebavõrdsust, sest näeb endiselt ette hüvitiste indekseeritud kärpeid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Spaade ja hotellide avanemine aitas Tallinna Veel rohkem müügitulu teenida Kasum kerkis kordades
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Teises kvartalis kasvas Tallinna Vee müügitulu aastavõrdluses üle 7%, mille põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine.
Idufirma lõi kaupluse, mida esmapilgul näha ei ole. Ka Cleveron valmistub tulevikutrendiks
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Tallinna on lühikese ajaga tekkinud toidupood, mida esmapilgul näha ei ole. Eesti esimese dark store'i kontseptsiooni maaletooja on idufirma FoodBit. Oma pimelaoga on turule tulemas ka Bolt, samuti lõpetas pilootprojekti hiljuti Cleveron.
Vaktsineerimistõend tuleb üritustel kasutusele 9. augustil Kehtib ka toitlustusasutustes!
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt rääkis, et vaktsineerimistõend tuleb kasutusele 9. augustist üle 50 inimesetega üritustel sisetingimustes ja 100 inimesega välistingimustes. "Selle saab igaüks digiloost kätte," sõnas Sutt.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt rääkis, et vaktsineerimistõend tuleb kasutusele 9. augustist üle 50 inimesetega üritustel sisetingimustes ja 100 inimesega välistingimustes. "Selle saab igaüks digiloost kätte," sõnas Sutt.