Äripäev • 9. august 2018 kell 6:16

Täna otsustatakse põllumeestele põuatoetuse jagamine

Viljapõld  

Valitsuse töölaual on täna riigikogu maaelukomisjoni ettepanek toetada riigi reservfondist 20 miljoni euroga Maaelu Edendamise Sihtasutust, kes omakorda saab aidata põllumehi.

Riigikogu maaelukomisjoni esimehe Aivar Koka sõnul on Maaelu Edendamise SA valmis kohe laene välja andma hakkama. Kokk lisas, et kui tavaliselt makstakse PRIA toetusi detsembris, siis praegustes oludes tuleb leida võimalus tuua üleminekutoetused juba oktoobrisse. Samuti tuleks oktoobrikuus osaliselt välja maksta ka otsetoetused.

"Üle tuleks vaadata PRIA nõuded ja kohustused põllumeestele, sest kolm viimast aastat on olnud põllumeestele väga keerukad. Samuti tuleks leida PRIA-l võimalusi investeeringutoetuste tähtaegade pikendamiseks," ütles Kokk.

Ka on vaja keskkonnaametiga üle vaadata veekasutuspiirangud ja veeseaduse nõuded ning võimalusel neid erandkorras leevendada, lisas ta.

Hetkel kuum