Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Tööturu hädad peletasid välisettevõtteid

    Viimase aasta jooksul on töökäte nappuse ja suure tööjõukulu tõttu Eestisse tuleku ära jätnud mitu rahvusvahelist suurfirmat.

    EASi ettevõtluse keskuse juht Tanel Rebane ütles, et tippspetsialistide ja oskustööjõu puudus paneb ettevõtted olukorda, kus laienemisplaanid tuleb põhjalikult läbi mõelda ja halvemal juhul isegi ettevõtmisi sulgeda või mujale viia.
    Rebane märkis, et kui varem tõid spetsialistide puuduse mure välja eelkõige IT-sektori ettevõtted, siis nüüd kuuleb iga päev näiteid ka toitlustusest, veondusest, ehitusest ja tootmisest.
    “Välisinvesteeringutest on viimase aasta jooksul ainult tööjõu puuduse tõttu jäänud Eestisse tulemata viis projekti töötajate koguarvuga 960 töökohta, millest 95% on IT-sektor,” lisas ta.
    Suurettevõtted on ümber mõelnud
    IT-ettevõtte Helmes suuromanik ja juht Jaan Pillesaar ütles, et ehkki keegi seda väga avalikult ei teata, on kuuldavasti kaalunud mitu suurt ettevõtet Eestisse tõsisema asukoha toomist, aga nad kõik on loobunud, kui on vaadanud, kui raske on siin tööjõudu saada ja kui kõrged on tööjõumaksud.
    Pillesaar märkis, et IT-töötajate kõrgete palkade pealt tuleb töö tegemise kalli maksustamise tõttu korrutada kulud praktiliselt kahega. “Enamik ettevõtteid on väga paljudes riikides esindatud. Tuleks küsida, miks nad siis Eestis ei ole ja vastus on ilmselge: tööjõuturg on väike ja keegi siia tarku töötajaid tuua ei taha ka, sest neid maksustatakse siin kõrgelt,” rääkis Pillesaar.
    Pillesaar märkis, et poliitikutel on müüt, et maksud ei ole olulised. Tema sõnul näitavad küll mõned uuringud, et ettevõtted ei kaalu riiki sisenemisel maksude suurust, aga see on tegelikult täiesti vale arusaam.
    “Loomulikult, kui siseturule töötavad ettevõtted uude riiki tulevad, siis neid tõesti ei huvita, mis need maksud on, sest seal maksavad kõik makse ühtemoodi ja konkurents on võrdne ning loomulikult nad vastavad, et maksud meid ei huvita. Aga nii kui sa hakkad eksportima, nii huvitavad maksud sind esimeses järjekorras,” seletas Pillesaar.
    Kõrge palk ilma tööviljakuseta ei püsi
    Hekoteki juhi Heiki Einpauli sõnul otsivad nad spetsialistide puuduse tõttu kaugemate projektide jaoks uusi projektijuhte pigem idanaabri juurest. Einpaul nentis, et töötajad on kindlasti õnnelikud palkade kasvu üle, kuid kui tööjõud kallineb kiiremini, kui kasvab tööviljakus, väheneb ettevõtete konkurentsivõime. “Siis ei ole jälle võimalik nendele töötajatele kõrgemat palka maksta.” ütles ta.
    Einpaul nentis, et olukord läheb keeruliseks seetõttu, et kiire palgatõusu tõttu vähenevad kasumimarginaalid. Kasumi arvel toimub aga ettevõtte arendamine ja laiendamine. “Kui kasumit ei ole, siis ettevõte hääbub ja sureb välja, ega seal muud varianti ei ole,” tõdes ta.
    Ka Swedbanki juht Robert Kitt märkis, et töötleva tööstuse marginaalid on jõudnud taluvuse piirini ning tööjõu kompensatsiooni osa ettevõtete loodud lisandväärtusest järjest väheneb.
    “Majanduses on objektiivselt hinnates olukord küllalt hea, isegi väga hea. Kuid ma olen murelikum kui aasta tagasi,” ütles Kitt. “On selge, et tööjõumahukate projektide pealt Eesti majandus 20 aasta perspektiivis ei sõida. Meil on vaja kapitalimahukaid projekte, aga see eeldab koostööd ja diskussiooni, et kapitalimahukaid projekte saaks ka teha,” lisas Kitt.
    Laienemine ja suurema lisandväärtuse tootmine satub ohtu
    Kaubandus-tööstuskoja peadirektor Mait Palts sõnas, et meie tööturu tingimustes on kahtlemata alati neid ettevõtteid, kes näevad, et mujal on tööjõu tingimused paremad ja palgatase madalam.
    Paltsi sõnul on suurest tööjõukulust olulisem probleem töökäte puudus, ilma milleta ei saa ettevõtted teha rohkem lisandväärtust tootvat tööd. “Ettevõtted, kes investeerivad uutesse seadmetesse ja soovivad nii-öelda targemat tootmist või targemat tööd teha, seisavad silmitsi sellega, et ei ole leida inimesi, kes suudaksid nendega piisavalt hästi töötada, et see investeering ennast ühel hetkel ära tasuks,” ütles ta.

    Iga ettevõte ei peagi Eestis püsima jääma

    SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor tõdes, et üleskutsed langetada tööjõumakse selleks, et ettevõtjatel oleks lihtsam töötajaid leida, jäävad talle mõistmatuks.
    “See üleskutse võiks olla asjakohane olukorras, kus tänavatel on töötajate hordid ja peaksime motiveerima tööandjaid töötajaid juurde värbama,” ütles ta teisipäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis. Praegu on tema sõnul olukord vastupidine: inimesi ei ole kuskilt võtta. “Mulle ei tundu mõistlik kergendada nende olukorda, kes ei suuda palgakonkurentsis inimesi värvata,” ütles ta.
    Välismaalt töötaja leidmise juures tundub Nestorile, et paljud ettevõtted ei suuda täita palganõuet, mis on kehtestatud, et mahtuda sisserände piirmäära alla. Nimelt peab tööandja maksma tippspetsialistile töötasu, mis on võrdne vähemalt kahekordse Eesti keskmise töötasuga. “Kui palk, mida inimesele tahetakse maksta, jääb sellele alla, siis mul tekib küsimus, kus on probleem,” ütles ta. “Kui tegemist on tippspetsialistiga, siis miinimumpalga nõue, mis on kehtestatud, ei tundu liialt kõrge. Öeldakse kvalifitseeritud, aga äkki mõeldakse odavat tööjõudu?” nentis ta.
    Nestor ütles, et lai pilt on see, et iga ettevõte ei peagi Eestis püsima jääma. Ta tunnistas, et majandusanalüütikuna on seda muidugi lihtne öelda, kuid ettevõtjad peavad mõtlema, missugust äri nad teevad. Nestori meelest kardavad siinsed ettevõtjad palku tõsta, sest see muudaks toote-teenuse hinna võrreldes konkurentidega välisturul konkurentsivõimetuks. Tema sõnul on Eesti liiga väike turg, et siin saaks veel kaua hinnapõhist konkurentsi harrastada, eriti kui usume narratiivi, et tõuseme Euroopa rikaste riikide sekka. “Siis on ju teada, et mingil hetkel peab palgatase tõusma. Sellega toime tulemiseks peab mõtlema, kuidas oma asjade eest rohkem raha küsida,” ütles ta ja tõdes, et odava mass­toodanguga on Eestile tüüpilistel väikestel ettevõtetel pikas plaanis võimatu läbi lüüa.
    Lihtsat lahendust ei paku tema sõnul ka välistööjõud, kuigi sellest võiks mõnes valdkonnas kasu olla, näiteks ehituses. Nestor selgitas, et ehituses on praegu suur nõudlus ja vaja palju töötajaid, kuid me ei peaks tahtma, et inimesed teistest sektoritest liiguksid ehitustöölisteks. “See on heitlik ala, mõned aastad ehitatakse kõvasti, järgmistel pole üldse tööd,” selgitas ta.
    Tööjõu nappus jääb Nestori sõnul Eestis üsna püsivaks seisundiks, üks põhjus peitub demograafias. “Kui 1980. aastate lõpus sündis 25 000 last aastas, siis 1990. aastate keskel juba 13 000 ringis ehk poole vähem,” ütles ta.

    Statistika: töötuse määr 10 aasta madalaim

    Töötuid oli 2018. aasta II kvartalis hinnanguliselt 35 800 ja töötuse määr oli 5,1%, mis on viimase kümne aasta madalaim näitaja.
    Võrreldes 2017. aasta II kvartaliga, mil töötute arv oli suhteliselt suur, oli nüüd töötuid 13 200 võrra vähem ja töötuse määr 1,9 protsendipunkti väiksem. Kuigi töötute üldarv vähenes jõudsalt, siis väga pikaajaliste töötute arv mõnevõrra suurenes. Vähemalt 24 kuud tööd otsinuid oli 7600. Heitunute ehk nende arv, kes on kaotanud lootuse tööd leida, püsis muutumatu (5000). Eestlaste töötuse määr oli 4,3% ja mitte-eestlastel 6,7%.
    Hõivatuid oli 2018. aasta II kvartalis 666 600 ja tööhõive määr oli 68,2%, mis on 1,3 protsendipunkti suurem kui aasta tagasi samas kvartalis. Aastataguse ajaga võrreldes oli hõivatuid 13 100 rohkem, seda peamiselt osalise tööajaga hõivatute lisandumise tõttu. Osaajaga töötajaid oli hõivatutest 12,5% ja täisajaga töötajaid 87,5%. Vaeghõivatuid (osa­ajaga töötajaid, kes soovisid rohkem töötada) oli 8000. Palgatöötajate arv suurenes 7700 võrra ja üksikettevõtjate arv 5000 võrra. Tööturul aktiivseimas ehk 25–54aastaste vanuserühmas oli tööga hõivatud 90,2% meestest ja 77,9% naistest.
    Tööjõus osalemise määr (kui suur osa tööealistest olid hõivatud või otsisid tööd) oli 71,9%, mis on vaid 0,1 protsendipunkti madalam kui aasta varem, mil oli viimase 20 aasta kõrgeim näitaja. Pea sama majandusliku aktiivsuse juures on olukord tööturul aastaga siiski mõneti muutunud, vähenenud on tööotsijate arv ja suurenenud tööga hõivatute arv. Majanduslikult aktiivseim elanikkond oli ootuspäraselt Põhja-Eestis. Tööealistest oli seal tööks võimelisi ja samal ajal ka tööst huvitatuid 77,1%, seejuures hõivatuid oli 74,6% ja töötuse määr oli 3,2%.
    Allikas: statistikaamet
  • Hetkel kuum
Karl Märka: piirame põhiseadusega riigikapitalismi „Kuidas mitte investeerida: 1001 näidet avalikust sektorist“
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Piirame põhiseadusega ära, kui suure osa SKTst võib avalik sektor moodustada, kirjutab Karl Märka arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
SASi aktsionäride koosolekust sai täielik kaos
Kui enne eilset lennufirma SAS aktsionäride üldkoosolekut Rootsis oli küsimus, kui vihased on ettevõtte aktsionärid, kelle vara hävitatakse täielikult, kui ettevõtte ümberkorraldamine läheb edukalt, siis see mure kadus peagi.
Kui enne eilset lennufirma SAS aktsionäride üldkoosolekut Rootsis oli küsimus, kui vihased on ettevõtte aktsionärid, kelle vara hävitatakse täielikult, kui ettevõtte ümberkorraldamine läheb edukalt, siis see mure kadus peagi.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Myraka ettevõtlusblogi: nonii, tibulilled, kas tulete taas? Äripidaja intervjuu oma töötajatega
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Äripäeva toitlustusettevõtjast kolumnist Üllar „Myrakas“ Priks tuletas vahelduseks meelde ajakirjaniku ametit pidades omandatud intervjueerimisoskused ning usutles oma sõpru, kellega koos ta on osaühingut Suur M jooksutanud. On’s tal uuel hooajal putkas üldse kedagi peale tema enda?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Kogemuslugu: kui minu ettevõtte väärtused enam minuga ei ühti
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Kuidas edasi, kui ettevõtjana avastad, et õhinaga loodud firma sinuga enam samu tõekspidamisi ei jaga?
Sõudmise kaheksapaat kui meeskonnatöö musternäide
Sõudmise kaheksapaadilt on meeskonnatöö kohta nii mõndagi õppida. Kuidas spordimehe sihikindlus ettevõtlusesse edukalt üle viia?
Sõudmise kaheksapaadilt on meeskonnatöö kohta nii mõndagi õppida. Kuidas spordimehe sihikindlus ettevõtlusesse edukalt üle viia?
Uutele sõidukitele hakatakse väljastama keskkonnapasse
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Sel kolmapäeval kiitis Euroopa parlament heaks uued ELi eeskirjad, mille eesmärk on vähendada sõiduautode, kaubikute, busside, veoautode ja haagiste heitkoguseid. Ühe uue meetmena nähakse ette uutele sõidukitele keskkonnapasside väljastamist, kirjutavad Logistikauudised.
Hullumeelne seiklus: autoga läbi Euroopa ja Aafrika
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Ühel päeval tekkis sõpradel hullumeelne idee osaleda rallil, mis viib nad läbi Euroopa ja Aafrika, kirjutavad Lääne-Virumaa Uudised.
Järgmine Soome ehitusfirma andis pankrotiavalduse sisse
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Soome ehitusfirma Puukoti viis reedel kohtusse pankrotiavalduse, ettevõtte käive ulatus alles hiljuti 45 miljoni euroni, kirjutas Kauppalehti.
Raadiohommikus: nädala ettevaade, Eesti juhtide head ja vead ning kutsehaiguste uus hoog
Äripäeva esmaspäevane raadiohommik võtab lähema vaatluse alla Eesti juhid, uurib, miks kutsehaiguste teema uut hoogu on saamas, näitab börsinädala olulisemaid verstaposte ning markeerib ka kohaliku kapitali Lätti liikumise.
Äripäeva esmaspäevane raadiohommik võtab lähema vaatluse alla Eesti juhid, uurib, miks kutsehaiguste teema uut hoogu on saamas, näitab börsinädala olulisemaid verstaposte ning markeerib ka kohaliku kapitali Lätti liikumise.