• Jaga lugu:

  Putin viis Niinistö oma luksusjahiga sõitma

  Putin viis Niinistö Sotšis oma superjahiga sõitma.Foto: epa

  Eile kohtusid Musta mere ääres Sotšis Venemaa president Vladimir Putin ja Soome riigipea Sauli Niinistö.

  Enne kohtumise lõppu viis Putin oma Soome kolleegi pooleteisetunnisele laevasõidule. Tegemist on Putini käsutuses 53meetrise superjahiga Tšaika. Meresõidu järel lendas Niinistö Soome tagasi.
  Putin and Finland's Niinisto enjoy boat trip along the Black Sea coast#Sochi #Finland #Russia pic.twitter.com/8YknDboqLN— Ruptly (@Ruptly) August 22, 2018
  Helsingin Sanomat kirjutas täna, et kohtumisel oli jutuks keskkonnakaitse ja Arktikaga seotud teemad - nimelt on Soome praegu Arktika nõukogu eesistuja. Lisaks Põhjamaadele kuuluvad nõukokku veel Venemaa, USA ja Kanada.
  Väljaanne märkis, et olukorras, kus Venemaad pigistavad sanktsioonid ja süüdistused Krimmi okupeerimise pärast, on Putini jaoks uus normaalsus leida liitlasi muudes küsimustes, nagu näiteks keskkonnakaitse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.