• Eesti Meedia juht Sven NuutmannFoto: Andras Kralla
  Jaga lugu:

  Eesti Meedia meediaäri kahjum süvenes

  Kui Eesti Meedia grupp oli möödunud aastal 13 miljoni euroga kasumis, siis meediaäri kiratseb juba teist aastat järjest.

  Eesti Meedia meediaäri Eestis sai möödunud aastal 5,6 miljonit kahjumit, 2016. aastal jäid kahjuminumbrid 1,6 miljoni juurde.
  Eesti Meedia juhtkond on öelnud, et kahjum on oodatav. Eesti Meedia juht Sven Nuutmann ütles, et Eesti Meedia juhtkond ja nõukogu vaatavad kogu kontserni tulemusi kokku ja siin tegi kogu Eesti Meedia kontsern oluliselt parema puhaskasumi ja maksueelse kasumi võrreldes 2016. aastaga.
  Meediaäri tulemuste kohta ütles Nuutmann, et möödunud aasta tõi Eesti Meediale kaasa palju muutuseid ja strateegilisi otsuseid, mistõttu suurenesid ka kulud. „Seega jah, tekkinud kahjum oli teadlik ja hõlmas endas enamat kui meediaäri tulem. Näiteks erakorralised ühinemiskulud ja suuremahulised IT ja tehnoloogia investeeringud, mida suures osas ei kapitaliseeritud,“ selgitas Nuutmann.
  Küsimusele, millal võiks Eesti Meedia meediaäri kasumisse jõuda, vastas Nuutmann, et kasumisse jõudmine on ettevõtte eesmärk ja selle nimel tehakse ka püsivalt tööd. Nuutmann lisas, et tema meelest on turu viimase aja võrdlusandmed kinnituseks, et liigutakse õiges suunas.
  Ka terve Baltikumi meediaäri oli kahjumis, sedapuhku 5,2 miljoni euroga. Kahjum süvenes aastaga veidi enam kui neli korda.
  Eesti Meedia kogukäive oli möödunud aastal 95,6 miljonit eurot, tõustes aasta varasemaga võrreldes 6%. Käibest umbes kolmandiku moodustas reklaamitulu, mis ulatus 33,2 miljoni euroni, kasvades aastaga 9%. Kontserni kasum oli möödunud aastal 13 miljonit eurot, tõustes eelneva aastaga võrreldes 11%.
  Ettevõtte puhul näitas häid tulemusi portaalide äri, näiteks kinnisvaraportaali kv.ee ja ostukeskkonna osta.ee käive kasvas aastaga 23%, 4 miljoni euroni. Samas kasuminumbrid edenesid suisa 74%, 2,25 miljoni euroni.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.