kinnisvarauudised.ee  • 1. september 2018 kell 5:25

Vanasadamat ootavad ees uuendused

Tallinna sadam.  Foto: Andres Haabu

Sel sügisel tehakse algust Tallinna Vanasadama lõunaosa detailplaneeringutega, D-terminal peaks uuenema järgmise kahe aasta jooksul, kirjutab kinnisvarauudised.ee.

Kohtumisel Tallinna Linnavalitsuse ja AS Tallinna Sadama juhtide vahel arutati Vanasadama põhjalikku uuendamist, eraldi kruiisiterminali ehitamist ja avaldati ootust Reidi tee kiirele valmimisele, teatas Raepress.

„Kuulasime Tallinna Sadama arenguplaane ja on rõõm tõdeda, et mere ääres on asjad liikuma hakanud,“ tunnustas Tallinna linnapea Taavi Aas. "Selle ala detailplaneeringutega soovime kiirelt edasi liikuda.“

D-terminal aastaks 2020

Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm sõnas, et esimesed muudatused ootavad ees juba lähiajal. "„Oleme juba alustanud D-terminali rekonstrueerimise ja laiendusega ning uuenenud D-terminal valmib plaanide kohaselt 2020. aasta mais-juunis. Samasse aega planeerime ka kruiisiterminali avamist koos just linlastele mõeldud katusepromenaadiga, kus hakkab olema kohvik, mänguväljakud ja tervisespordiala," märkis ta.

Oktoobris on plaanis korraldada linnafoorum, et linlased saaksid kaasa rääkida, milliseid ajutisi lahedusi võiks leida Vanasadama tühermaadel enne ehitustööde lõplikku valmimist, et tuua juba varem linlased mere äärde ja pakkuda neile meelepäraseid tegevusi.

Vaata täpsemalt kinnisvarauudiste portaalist.

Hetkel kuum