Äripäev • 3. september 2018 kell 11:45

Tallinn ei andnud riigikogule tasuta parkimiskohti juurde

Parkimisluba autoaknal.  Foto: Liis Treimann, Postimees/Scanpix

Eelmisel nädalal kirjutas riigikogu kantselei Tallinna linnavalitsusele, et riigikogu liikmetel on parkimiskohtadest puudus ning neile tuleks tasuta kohti juurde tekitada. Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf leiab, et see pole võimalik.

Riigikogu kantselei haldusdirektor Ahto Saks selgitas, et riigikogu liikmetel on parkimisega probleeme sageli seetõttu, et lossi ees toimuvad üha sagedamini avalikud koosolekud ja üritused, lisaks on praeguse Kuberneri aia renoveerimise käigus tema sõnul vähenenud lossi platsil parkimiskohtade arv 15 võrra.

Saksale vastas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf, kes ütles, et tal ei ole võimalik riigikogu taotlust rahuldada. Postimees kirjutab, et Klandorfi sõnul saavad Tallinnas tasulisel parkimisalal ilma rahata parkida üksnes linnavolikogu ja linnavalitsuse liikmed, samuti osad puudega inimesed ja diplomaatilise esinduse sõidukid. Riigikogu liikmed nende hulka ei kuulu ja seetõttu ei saa linn parlamendile vastu tulla, teatas Klandorf.

Loe lähemalt Postimehest.

Hetkel kuum