Artikkel
 • Jaga lugu:

  Utilitas tõstab hinda

  Utilitase koostootmisjaam.Foto: Utilitas

  Konkurentsiamet kinnitas Utilitase kaugkütteettevõtete Tallinna, Rapla, Keila ja Jõgeva võrgupiirkonnas uue soojuse piirhinna, mis hakkab kehtima alates oktoobrist, teatas ettevõte.

  Hinnakorrektsiooni taga on maailmaturu nafta hinna muutus, mis on toonud kaasa maagaasi ja põlevkiviõli kallinemise, samuti puiduhakke hindade tõus, selgitas Utilitas."Maagaasi hind on viimase kahe aasta jooksul tõusnud 60%, selle aktsiis 50% ning võrgutasud 16%," kommenteeris Utilitase kaugkütteettevõtete juhatuse esimees Andres Veske.Tema sõnul on puiduhakke hind kallinenud küll vähem kui gaasi hind, kuid möödunud aasta pehme ja metsatöödeks ebasobiva talve tõttu on seegi hind tõusnud veidi üle 20 protsendi, lisas ta.
  Uued hinnad:Tallinn 52,72 eurot/MWh (seni 49,94 eurot/MWh)Rapla 54,76 eurot/MWh (seni 53,64 eurot/MWh)Keila 46,08 eurot/MWh (seni 42,87 eurot/MWh)Jõgeva 49,26 eurot/MWh (seni 46,00 eurot/MWh)Hindadele lisandub käibemaks.
  Energiakontsern Utilitas toodab soojust ja elektrit ning osutab kaugkütteteenust. Ettevõte varustab kaugküttesoojusega 4741 hoonet, s.h 165 000 kodumajapidamist kaheksas linnas: Tallinnas, Maardus, Keilas, Raplas, Haapsalus, Kärdlas, Jõgeval ja Valgas. Utilitase toodetav roheline elekter katab ligi 200 000 kaugküttega kodumajapidamise vajaduse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Leslie Leino: on aeg hämarate Hiina ettevõtete taust läbi valgustada
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
Nüüd, mil Hiina võrguplatvormid on tulemüürile vaatamata rahvusvaheliselt kättesaadavad, saab lõpuks teha väga täpseid sissevaateid nende tausta, kirjutab Tallinna Ülikooli Aasia uuringute teadur Leslie Leino.
USA aktsiaturg: Nasdaq keeras kaotuse võiduks
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Tänast börsipäeva miinusega alustanud Nasdaqi liitindeks tegi kannapöörde ja sulgus 1,75% rohelises; Dow Jones ja S&P jäidki punasesse.
Kasvuekspert: lühiajaline mõnu tekitab halbu harjumusi
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Lühiajaline mõnu kipub alati võitma pikaajalisi eesmärke ning see on põhjus, miks inimesed ei saa lahti halbadest harjumustest, selgitas kasvuekspert Indrek Saul.
Europol vahistas üle 130 lastega kaubitseja
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Europoli koordineeritud ulatuslikul operatsioonil vahistasid 22 Euroopa riigi ja Interpoli korrakaitsjad 130 lastega kaubitsejat ja tuvastasid 60 uut kahtlusalust.
Järjekordne krüptofirma seisatas raha väljamaksed
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.
Singapuri krüptofirma Vauld peatas väljamaksed oma platvormil ja palkas nõuandjad hindama oma tulevikuväljavaateid restruktureerimisest teiste firmadega liitumiseni.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.