• Jaga lugu:

  Utilitas tõstab hinda

  Utilitase koostootmisjaam.Foto: Utilitas

  Konkurentsiamet kinnitas Utilitase kaugkütteettevõtete Tallinna, Rapla, Keila ja Jõgeva võrgupiirkonnas uue soojuse piirhinna, mis hakkab kehtima alates oktoobrist, teatas ettevõte.

  Hinnakorrektsiooni taga on maailmaturu nafta hinna muutus, mis on toonud kaasa maagaasi ja põlevkiviõli kallinemise, samuti puiduhakke hindade tõus, selgitas Utilitas."Maagaasi hind on viimase kahe aasta jooksul tõusnud 60%, selle aktsiis 50% ning võrgutasud 16%," kommenteeris Utilitase kaugkütteettevõtete juhatuse esimees Andres Veske.Tema sõnul on puiduhakke hind kallinenud küll vähem kui gaasi hind, kuid möödunud aasta pehme ja metsatöödeks ebasobiva talve tõttu on seegi hind tõusnud veidi üle 20 protsendi, lisas ta.
  Uued hinnad:Tallinn 52,72 eurot/MWh (seni 49,94 eurot/MWh)Rapla 54,76 eurot/MWh (seni 53,64 eurot/MWh)Keila 46,08 eurot/MWh (seni 42,87 eurot/MWh)Jõgeva 49,26 eurot/MWh (seni 46,00 eurot/MWh)Hindadele lisandub käibemaks.
  Energiakontsern Utilitas toodab soojust ja elektrit ning osutab kaugkütteteenust. Ettevõte varustab kaugküttesoojusega 4741 hoonet, s.h 165 000 kodumajapidamist kaheksas linnas: Tallinnas, Maardus, Keilas, Raplas, Haapsalus, Kärdlas, Jõgeval ja Valgas. Utilitase toodetav roheline elekter katab ligi 200 000 kaugküttega kodumajapidamise vajaduse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Juhan Aguraiuja: viis taastuvenergia trendi, millel silm peal hoida
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Taastuvenergia ei tähenda ammu enam ainult päikest, tuult ja biomassi – uute tehnoloogiate kõrval vaadatakse senistele lahendustele otsa uue ja värskema pilguga. Danpower Eesti juht Juhan Aguraiuja toob välja viis olulist taastuvenergia trendi.
Nasdaq ainukesena napis plussis
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
Peale väga edukat juulit langesid nii S&P 500 kui ka Dow Jones augusti esimesel kauplemispäeval, vaid Nasdaq suutis välja võidelda napi kasvu, vahendab Yahoo Finance.
T1 alghind on isegi suurima võlausaldaja arvates liiga kõrge
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Pealinna uusim kaubanduskeskus T1 läks võlgade katteks 85 miljoni euro eest oksjonile, kuid isegi suurim võlausaldaja leiab, et sellise hinnaga ostjat ei tule.
Nordica sai iseseisvaks lennufirmaks
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.
Nordic Aviation Groupi kuuluv Nordica teatas, et alustab tegevust iseseisva lennuettevõttena ja teeb täna oma nime alt esimesed regulaarlennud.