• Jaga lugu:

  Piimatootjad nõuavad Valiolt Soomes miljoneid

  Soome kaks suurt piimatootjat Valio ja Arla teatasid, et sõlmisid eile piimasõja hüvitiste asjas rahu, seega ei nõua Arla Valio käest kümnete miljonite eurode suurust summat ja asi võeti kohtust tagasi.

  Soome Valio piimakontsernil on kaks tootmist ka Eestis, üks Tartumaal Laevas ja teine Võrus.
  Neli väiksemat piimatööstust aga jätkavad hüvitise nõudmist, mille põhisumma ulatub 10,2 miljoni euroni, juurde tulevad veel intressid.
  Piimatüli uurimisel selgus, et Valio on väärkasutanud domineerivat turupositsiooni piimaturul ja on kehtestanud nn röövellikud hinnad. Nimelt alandas Valio aastatel 2010–2012 tugevasti joogipiima hinda. Aastal 2014 kohustas nn kaubanduskohus Valiole maksma riigile 70 miljonit eurot. Otsuse edasikaevamine kõrgemasse kohtuastmesse Valiole võitu ei toonud.
  Kohtu hinnangul oli selle hinnastamise taga Valio kõrgema juhtkonna kavandatud ja ellu viidud strateegia, et sellega vähemalt teravaim konkurent Arla turult välja süüa. Kohtu hinnangul Valio teadis, et selline hind käib konkurendile pikema aja jooksul üle jõu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Aimar Ventsel: Kesk-Aasia õppetund – autoriteet pole jumalast antud
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Pikemas perspektiivis on parem mõnevõrra võimu jagada, selmet panna alluvaid ihaldama absoluutset võimu pakkuvat ülemuse ametit, et siis ise sama autoritaarselt kõigile koht kätte näidata, kirjutab Kasahstani värske näite varal etnoloogiadoktor Aimar Ventsel.
Naftaturgu suunab 61aastase inseneri käsi
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Naftaturg on keerulise 2021. aasta läbinud suuremate hüpeteta – otsekui suunaks kellegi käsi toornafta hinda rahulikult, kuid kindlalt ülesmäge. Selle käe omanik on 61aastane naftainsener ja kuningapoeg, Saudi Araabia energeetika­minister Abdulaziz bin Salman Al Saud.
Heiki Einpaul: kõige kõvema kisaga pole alati kõige suurem probleem
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Energia kallinemisega toimetulemise võtmelahendus on säästlikumad ja alternatiivsed lahendused ning need, kes ainult virisevad ja abi nõuavad, jäävadki lõpuks hammasrataste vahele või õpivad efektiivsemalt taotlusi kirjutama, ütleb masinaehitusettevõtte Hekotek omanik Heiki Einpaul tööstusjuhtide küsitluse vastuses.
Endised kolleegid läksid Ukraina hanke pärast kaklema
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.
Kaks Eesti ettevõtet vaidlevad tuntud Ukraina riigiettevõtte Antonov korraldatud hanke üle. Mõlemad süüdistavad teineteist ebaausas mängus.