• Jaga lugu:

  Ossinovski lubab tasuta lasteaedu

  Jevgeni Ossinovski Foto: Andras Kralla

  Sotsiaaldemokraatliku erakonna juht Jevgeni Ossinovski teatas, et erakond on otsustanud toetada lasteaiatasude kaotamist. Valimislubaduse täitmine võtaks riigieelarvest aastas kokku 65 miljonit eurot.

  Ossinovski hinnangul peaks kogu haridussüsteem - lasteaed, kool ning kõrgkool - olema tasuta. Tema hinnangul on see tõhusaim relv ühiskondliku ebavõrdsuse vastu.
  Hinnanguliselt toob kohatasu kaotamine riigieelarvele kaasa 40 miljoni euro suuruse täiendava kulu. Toidu kogukulu hind on ligi 25 miljonit eurot, seega läheks tasuta alushariduse tagamine riigile maksma ligikaudu 65 miljonit eurot.
  Lasteaiatasude kaotamise poolt räägib Ossinovski väitel ka see, et üle Eesti küsitakse lapsevanematelt väga erinevaid summasid ning paljud omavalitsused on selle sidunud ka alampalgaga, mis automaatselt perede suurema sissetuleku „ära sööb“. Kui mõnes omavalitsuses jääb lasteaia kohatasu alla kümne euro, siis Tallinnas ja mitmes pealinna lähivallas tuleb vanematel igas kuus välja käia üle 60 euro. Kohatasule lisandub toiduraha, mille suuruse osas on omavalitsuste lõikes samuti suured käärid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Rekordilisest pakiturust poolt kontrollib Omniva
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Lõppenud aastal liikus pakiautomaatidesse üle 12 miljoni paki, mis on 33% rohkem kui aasta varem.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi veerandi
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.
Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, tõusis 2021. aasta detsembris 2020. aasta sama kuuga võrreldes 24,7 protsenti, teatas statistikaamet.