• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kliimamuutustest ja IKT-sektori särast

  Janek Hintsov (Done Halduse tegevjuht)Foto: Karli Saul

  Äripäeva raadio hommikuprogrammis võtame vaatluse alla Brexiti kokkuleppe ja kliimamuutuste mõju majandusharudele.

  Done Halduse tegevjuhi ja MTÜ Eesti Kinnisvara Korrashoiu Liidu juhatuse liikme Janek Hintsoviga räägime sektori käekäigust ja suurimast peavalust – töökäte nappusest.
  Külla tuleb ka info- ja kommunikatsioonitehnoloogia klastri juht Doris Põld, kes avaldab IKT-firmade edu võtme ja räägib e-riigi arengust.
  Saatejuhid on Kaspar Allik ja Birjo Must.
  Päev jätkub kolme saatega:
  11.00–12.00 "Triniti eetris". Seekord on teemaks uus kinnisasja avalikes huvides omandamise seadus, teisisõnu talumiskohustus sundvalduse seadmisel. Mida see endast täpsemalt kujutab, mida peavad teadma maaomanikud, kui nende kinnistu territooriumil jooksevad läbi maa-alused vee-, gaasi-, kütte- ja muud trassid? Sellest kõnelevad Advokaadibüroo Triniti partner Ramil Pärdi ja advokaat Sandor Elias. Saatejuht on Liis Amor.
  13.0014.00 "Ärikliendid roolis". Saates räägime, kui kõrgele võib tõusta kütuse hind, kuidas tanklates hinnad korraga tõusevad, kas ja millist efekti võiks anda aktsiisi langetamine, millal läheb Eesti üle uuele kütuse tähistamise standardile ning räägime ka alternatiivsetest kütustest. Stuudios on Rein Vaks (majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika osakonna ekspert) ja Alan Vaht (Alexela Oil juhatuse liige). Saatejuht on Tõnu Tramm.
  15.0016.00 "Fookuses". Räägime ettevõtjate ja teadlaste koostööst – kuidas kasutada teadlaste tööd ära oma organisatsioonides ning kui olulist rolli mängivad ülikoolid ja teadlased riigi majanduslikus arengus. Tallinna Ülikoolis on 1. novembril toimumas koostööfestival "Õigel ajal õiges kohas", mis viib omavahel kokku ettevõtjad ja ülikooli teadlased. Räägime lähemalt ka platvormist nimega Adapter, mis seob omavahel ettevõtjaid ja teadusasutusi. Stuudios on külas Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituudi tarkvaratehnika lektor Jaagup Kippar ja Elektrimasinad OÜ müügijuht Kalev Lehiste, kel on parasjagu töös projekt, milleni on jõutud just Adapteri kaudu. Ka on külas TLÜ Avatud Akadeemia juhataja ja festivali "Õigel ajal õiges kohas" korraldaja Katrin Männik. Saadet juhib Liis Amor.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
USA börs sulgus järjekordselt punases
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Vaatamata positiivsele päeva algusele, võtsid USA peamised indeksid peallõunal suuna alla ja sulgusid punases. Sel nädalal pole indeksid üksi päev plussis sulgunud, vahendab Yahoo Finance.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Raadiohommikus: Rakveret juhib koroonasse nakatunud linnapea ja Jaak Roosaare avaldab tänavused plaanid
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis üritame saada telefonile teist korda koroonat põdevat Rakvere linnapead Triin Varekut. Võtame talt vahetu kommentaari isiklikest läbielamistest ja uurime, kuidas linnapea juhib kodukontorist koroonasituatsiooni ja enegiahinna kriisi Rakvere linnas.