Äripäev • 27. oktoober 2018 kell 5:29

Apple 7 miljardises kohtuvaidluses

Apple ei nõustu Qualcommi süüdistustega ning vastupidiselt heidab ette, et Qualcomm sunnib neid maksma topelttasusid.  Foto: Lucas Jackson, Reuters/Scanpix

Mobiilikiipe valmistav firma Qualcomm Inc süüdistas eile San Diego kohtus, et Apple on jäänud 7 miljardi dollariga ajast maha litsentsitasude maksmisega, kirjutab Reuters. Qualcomm tarnis aastaid kiipe iPhone'idele.

Apple ja Qualcomm on juba varasemalt olnud seotud eri kohtuvaidlustega. Nii näiteks on Apple süüdistanud Qualcommi ebaausates litsenseerimispraktikates. Maailma üks suurimaid mobiilikiipe valmistavaid firmasid Qualcomm on vastupidiselt süüdistanud Applet veel konfidentsiaalse informatsiooni varastamises ja selle edastamises Intelile.

Apple oponeerib viimatisi süüdistusi sellega, et Qualcomm sunnib neid maksma samu patenditasusid topelt - üks kord siis kui Apple kasutab neid iPhone'i telefonides ning siis veel uuesti hiljem patendi kasutustasudena. Qualcomm argumenteeris vastu, et kõik nende äripraktikad on legaalsed ning Apple üritab hävitada nende ärimudelit hoolimata sellest, et aastaid on nad olnud nõus tavadega.

Hetkel kuum