• Jaga lugu:

  Ratas Saksa ettevõtjatele: ootame uuenduslikke ja tehnoloogiamahukaid ärimudeleid

  Peaminister Jüri Ratas esinemas Berliinis Saksa ettevõtjatele, kus kinnitas, et Eesti on parim paik uute tehnoloogiate katsetamiseks. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

  Peaminister Jüri Ratas tutvustas eile õhtul Berliinis paarikümnele juba Eestis tegutsevale või siia investeerimist kaaluvale Saksa ettevõtjale Eesti majandusruumi ja tulevikuplaane ning kannustas suurettevõtjaid mõtlema uuenduslike ja tehnoloogiamahukate ärimudelite arendamisel siinsetele võimalustele.

  Saksamaa on tugev uuenduslik tööstusriik, mis soovib võtta üha enam kasutusele digilahendusi. „Eesti on parim paik, kus uusi tehnoloogiaid katsetada, arendada ja tutvustada,“ kinnitas Ratas ning lisas, et peagi aitab uusi ärimudeleid luua ja juurutada 5G andmesidevõrk, mis tagab kiire internetiühenduse. „Selle aasta lõpuks käivitavad Ericsson ja Tallinna Tehnikaülikool esimese 5G pilootvõrgu just tehnikaülikooli linnakus,“ märkis peaminister.
  Ratase sõnul toetab valitsus välisinvestoreid uuendusi arvestavate seaduste ja reeglitega, mis loovad paindlikkust, vähendavad bürokraatiat ning säästavad aega ja raha. „Näiteks väikestel ja keskmise suurusega ettevõtetel on võimalik hakkama saada ilma raamatupidajateta, sest aastast 2020 on maksude deklareerimine neil täiesti automaatne. See on üks näide, kuidas soovime ettevõtjatele pakkuda selget, stabiilset ja läbipaistvat ärikeskkonda,“ selgitas peaminister.
  „Tean, et praegu on ettevõtjate jaoks üks tõsisemaid kitsaskohti oskustööjõu puudus. Peame selle probleemiga tõsiselt tegelema, kui soovime, et Eesti püsiks investeeringute jaoks atraktiivne,“ viitas Ratas aasta alguses toimunud sarnasele kohtumisele Saksa suurettevõtjatega Hamburgis.
  Täna osaleb peaminister Saksamaa ühe suurima päevalehe Süddeutsche Zeitung korraldatud majandusfoorumil. Ratas arutab foorumil Islandi valitsusjuhi Katrín Jakobsdóttiri ja Serbia ametikaaslase Ana Brnabićiga kolme riigi näidete varal digitaalse Euroopa senist arengut ja visioone.
  Lisaks kohtub Ratas Saksamaa aseliidukantsler ja rahandusminister Olaf Scholziga, kellega on kõne all euroala tulevik ja Euroopa Liidu eelarve 2021-2027, aga ka Eesti ja Saksamaa suhted ning digikoostöö.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Vastukaja: Tartu Kivisild ei ole muumia
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Tartu Kivisilla taastamise mõte ei ole suunatud mitte minevikku, vaid tulevikku ning sellega tegelemine on otstarbekas, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).
Change näitas 2021. aastal võimsat kasvu
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
Funderbeami platvormil kauplev Eesti krüptokauplemisplatvorm Change näitas 2021. aastal tugevat kasvu nii käibes kui ka klientide arvus.
President noppis majandusnõuniku keskpangast
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
President Alar Karise majandusnõunikuna alustab alates 1. veebruarist tööd Kaspar Oja.
Starship sai laenu 50 miljonit eurot
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.
Eestlaste asutatud pakirobotifirma Starship Technologies saab Euroopa Investeerimispangalt 50 miljonit eurot rahastust teadus- ja arendustegevuste edendamiseks.