• Jaga lugu:

  Teisipäev Äripäeva raadios: kuidas läks aasta investor Toomasel?

  InvesteerimisFestival 2018 Padisel Kallaste turismitalusFoto: Raul Mee

  Teisipäevases Äripäeva raadio programmis teeme aastakokkuvõtte investor Toomase portfelliga toimunust, pakume kuulata vestlusringi teemal, kuidas globaalses prügisajus ellu jääda ja juttu tuleb ka sellest, kuidas teeb ilma Eesti keemiatööstus rahvusvahelisel turul.

  Päev on täidetud kolme saatega:
  11.00–12.00 "Investor Toomase tund". Saates võtame kokku lõppeva aasta investor Toomase portfelli jaoks. Arutleme, kuidas käituda olukorras, kus kõikuvad turud viisid portfellist pea 30 000 eurot vähem kui kahe kuuga, ning vaatame ette uue aasta võimalustele ja ohtudele suurematel börsidel. Stuudios on börsitoimetuse ajakirjanikud Liina Laks, Juhan Lang, Kaspar Allik ja Indrek Mäe.
  13.0014.00 "Globaalne pilk". Seekordses saates on fookuses jätkusuutlik keskkonnamajandus ja teadlikkus ning liigse prügi tekkimise ohjeldamine. 2016. aastal toodeti üle 320 miljoni tonni plastist prügi. Hinnatakse, et aastaks 2032 see arv kahekordistub. Iga päev satub me ookeanidesse 8 miljonit plastikutükki. Saates kuulame vestlusringi, kus osalesid globaalse "Teeme ära" kampaania käima lükanud visionaar ja ettevõtja Rainer Nõlvak, endine Pandipakendi juht ja nüüd nõustamisäri ajav Rauno Raal, Coca-Cola Balti Jookide avalike suhete ja kommunikatsiooni juht Nele Normak ja aasta kodanik Eva Truuverk. Neil kõigil on hinges, mis saab meie planeedist, kui prügiga käitutakse sama hoolimatult kui praegu ka tulevikus. Vestlusringi modereeris ajakirjanik Eliisa Matsalu.
  15.0016.00 "Äripäeva TOP". Keemiatööstuse parimate tulemustega ettevõtted vaatavad üle piiri, sest enamik nende toodete tarbijaid asub mujal. Muljetavaldav on, et suudetakse maailmatasemel toodangut valmistada ja teenida head kasumit, vaatamata suurtele keskkonnatasudele ja tööjõu palgakuludele. Saates räägivad Eurobio Lab OÜ tegevjuht Svetlana Kelman ja Eesti Energia juhatuse liige Raine Pajo, kelle vastutusala on energiatootmine ja kaevandus. Saadet juhib Juuli Nemvalts.
  Kuula raadiot otse SIIT.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
USA ametivõimud hakkasid uurima Alibaba pilveäri
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
USA presidendi Joe Bideni administratsioon on otsustanud uurida e-kaubandusgigandi Alibaba pilveteenuseid, et saada aru, kas need ohustavad Ühendriikide julgeolekut, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Soome pungil kirbuturg toob ülejäägi Eestisse
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.
Koroonaajal rohkem koju suunatud soomlased toovad kasutatud kaupa kõvasti kirbuturule, aga müügiks see päris sama tempoga ei lähe. Forssa Hope-nimeline taaskasutuskoht toob müümata jäänud kauba Eestisse, kirjutab Yle uudisteportaal.