Äripäev • 26. jaanuar 2019 kell 13:00

Lõhmuse ja Veske fond sai aknatootja ostuks heakskiidu

Rain Lõhmuse asutatud fond sai konkurentsiametilt loa osta suurosalus aknatootjas Fenestra.  Foto: Raul Mee

Baltimaade erakapitali fondivalitseja Livonia Partners sai konkurentsiametilt loa osta 60% osaluse Eesti aknatootjas AS Fenestra, kirjutab Postimees.

Konkurentsiamet andis tehingule heakskiidu sel nädalal.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.

Riskikapitalifondide valitseja Livonia Partners sõlmis enne jõule lepingu, et ostab aknatootja Fenestra aktsiatest 60%.

"Fenestra aktsiate ostmine sobib hästi kokku Livonia Partnersi investeerimisstrateegiaga: investeerida edukatesse keskmise suurusega Baltikumi ettevõtetesse, mis on kas keskendunud Baltikumi turgudele või arendanud äri muudes riikides. Livonia Partners näeb potentsiaali nii eksportturgudel kui ka efektiivsuse ning kasumlikkusse suurendamisel," seisis konkurentsiametile saadetud teatises.

Fenestra tahab kasvatada tegevust Eestis ja eksportturgudel tänu täiendavale investeeringule ja tihedale koostööle Livonia Partnersi juhtimismeeskonnaga.

Fenestra toodab ja paigaldab puitalumiiniumist aknaid ja rõduuksi. Kontserni kuulub veel Soome filiaal Fenestra AS Sivuliike ning tütarettevõtjad Fenestra Suomi Oy, mis kuulub 100% Fenestrale, ning Fenestra Ikknat ja Ovet Oy, milles Fenestra omab osalust 51%.

Fenestra müüb oma tooteid Eestis, Soomes ning Rootsis ja vähemal määral ka Ahvenamaal, Ukrainas ning Venemaal. 2017. aastal sai ettevõte 14 miljoni eurose käibe juures 330 000 eurot kasumit.

Livonia Fond ja Livonia CIF on Lätis registreeritud investeerimisfondid, mida haldab Riias asuv Livonia Partners, mille asutasid Kaido Veske, Kristīne Bērziņa, Rain Lõhmus ja Mindaugas Utkevičius. Livonia Partnersi portfelli kuuluvad veel osalused puidutöötlejas Thermory, telekommunikatsioonisektorist Santa Monica Networksis ja Cgatesis ning aiakaupade müüjas Hortesis.

Hetkel kuum