• Jaga lugu:

  HKScan koondab kontoritöötajaid

  Rauma lihakombinaatFoto: HKScan

  Möödunud aastal 50 miljonit eurot kahjumit saanud Soome lihatööstus koondab tänavu 220 töötajat.

  Koondamised toimuvad kõikides riikides, s.t Põhjamaades, Poolas ja Baltikumis, ega puuduta tavalisi liinitöölisi. Kontoritöötajaid on kontsernil pea 1200, teatas Rakvere lihatööstuse emafirma HKScan börsile.
  "Viimastel aastatel on HKScani konkurentsivõime kahanenud, me ei ole turunõudluse muutustele suutnud reageerida ei piisava paindlikkuse ega kuluefektiivse lähenemisega, " ütles ettevõtte tegevjuht Tero Hemmilä.
  Kontsern loodab muudatuste tulemusel hoida kokku 10 miljonit eurot aastas, alates käesoleva aasta neljandast kvartalist, see on osa 40miljonisest säästuprogrammist, millest kontsern teatas mullu suvel.
  Käive languses, kahjum vähenes
  Ettevõtte käive oli languses ka aasta lõpus, neljandas kvartalis teeniti 455 miljonit eurot, võrreldes aastataguse 475 miljoni euroga. Aastakäive jäi 2017. aastale alla 90 miljoni euroga ning oli 1,7 miljardit eurot.
  Intressieelne kahju oli neljandas kvartalis 3,8 miljonit eurot ja aastas 49,5 miljonit eurot. Kontserni netovõlg on 290 miljonit eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Gregor Raudvere: kalli elektri kurja juur
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Iga ministeerium, kohalik omavalitsus ning eri ametiasutused vaatavad energeetikat vaid oma mätta otsast ja just seda suppi me praegu kõrge elektri hinna näol helbime, kirjutab ettevõtja, OÜ Adepte Group juhatuse liige Gregor Raudvere.
Elmo Rent pakub uusi aktsiaid turuhinnast 24% kõrgema hinnaga
Elmo Rent teatas börsiteate vahendusel, et plaanib emiteerida kuni 727 270 uut lihtaktsiat. Jaeinvestoritele määrati aktsiahinnaks praegusest turuhinnast enam kui 20 protsenti kõrgem hind.
Elmo Rent teatas börsiteate vahendusel, et plaanib emiteerida kuni 727 270 uut lihtaktsiat. Jaeinvestoritele määrati aktsiahinnaks praegusest turuhinnast enam kui 20 protsenti kõrgem hind.
Eestis kaks elektritootjat rivist väljas, hind kasvab päeval üle 500 euro Elektri import Venemaalt on tugevalt pärsitud
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Elektri hinna rekorditest saab viimasel ajal teatada igal esmaspäeval, kuid veelgi kurvem pilt vaatab vastu homme, kui keskmine elektri hind kasvab pea 470 eurole, mis on kümme korda kõrgem kui Eesti pikaajaline keskmine. Oma mõju on kindlasti ka Vene elektriimpordi piiratud mahul.
Analüütik: suurema palga küsija süvendab hinnatõusu
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.
Kuigi energiahindade tõusu tõttu on mõistetav küsida suuremat palgatõusu, suurendab see ohtu laiapõhjalisemaks ja pikemalt kestvaks inflatsiooniks, märgib Eesti Panga ökonomist Kaspar Oja.