Äripäev • 25. veebruar 2019 kell 11:01

Luminor sulgeb Eestis kolm kontorit

Käesoleval aastal kavatseb Luminor pank koondada 800 töökohta, praegu on kontsernil Baltikumis umbes 3000 töötajat.  Foto: Andras Kralla

Luminor pangal on lisaks suurtele koondamistele plaanis veel sulgeda pooled pangakontoritest, Eestisse jääb 11 kontori asemel 8.

Pärast muudatuste elluviimist on Luminoril 2019. aasta lõpus Balti riikides kokku 35 klienditeeninduskeskust ja teeninduspunkti, neist kaheksa Eestis, kümme Lätis ja 17 Leedus.

Kokku on kolmes Balti riigis täna hetkel 61 teeninduspunkti. Eestis on koos peakontoriga kokku 11 teeninduskeskust Tallinnas, Tartus, Pärnus, Viljandis, Rakveres, Jõhvis ning sularahavaba nõustamiskeskus Kuressaares, teatas pank.

Luminori jaepanganduse juht Kerli Gabrilovica ütles, et möödunud aastal kasutas 80 protsenti Luminori klientidest Balti riikides oma igapäevasteks pangatoiminguteks e- ja kaugkanaleid. „Pooled klientidest soovivad saada oma pangakaardid kätte klienditeeninduskeskusese asemel posti teel. Internetimaksete maht suurenes eelmisel aastal 95% võrra ja 70% meie klientidest on harjunud paindlike teenindusaegadega, mida pakuvad ennekõike e-kanalid,“ ütles Gabrilovica.

Veebruari algul teatas pank, et kavatseb koondada iga neljanda töökoha. Praegu töötab kontsernis 3000 inimest, kellest töö kaotab ligikaudu 800. Aasta jooksul koondatakse Eestis kokku 130, Lätis 250 ja Leedus 420 ametikohta.

Septembris Luminor teatas strateegilisest partnerlusest konsortsiumiga, mida juhib investeerimisfond Blackstone Group L.P. Miljardi euro suuruse tehingu tulemusel omandavad Blackstone’i erakapitali investeerimisfondid Luminoris 60% suuruse osaluse.

Hetkel kuum