Äripäev • 4. märts 2019 kell 15:37

Hiiglaslik offshore’ide võrgustik liigutas Vene suurpanga toel miljardeid dollareid

Venemaa miljardäri Ruben Vardanjani asutatud investeerimispangast leiti väidetavalt rahapesumasin.  Foto: EPA

Uuriva ajakirjanike konsortsium OCCRP ja Leedu uudisteportaal 15min.lt paljastasid ulatusliku andmelekke analüüsis Venemaa filantroobi Ruben Vardanjani asutatud investeerimispangast rahapesumasina, kust liikus läbi miljardite dollarite ulatuses Vene eliidi raha, kirjutab Postimees.

Lekkinud dokumentidest ilmneb, et perioodil 2006–2013 liikus investeerimispanka Troika enam kui 3,35 miljardi dollari ulatuses musta raha ning panga abiga viidi Venemaalt välja vähemalt 3,6 miljardi dollari jagu varasid. Erinevate varifirmade vahel liigutati ligikaudu 6 miljardi dollari ulatuses summasid, et varjata raha tegelikku päritolu.

Pikemalt saab lugeda Postimehest.

Hetkel kuum