Äripäev • 26 märts 2019

Raadiohommikus: kuhu paneb EfTEN investorite raha?

EfTENi juht Viljar Arakas räägib kolmapäevases hommikuprogrammis muu hulgas uuest aktsiaemissioonist.  Foto: Andres Haabu

Kolmapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis räägime EfTEN Capitali juhi Viljar Arakasega fondi uuest aktsiaemissioonist ja sellest, kuhu ettevõte kavatseb investorite raha paigutada.

Lisaks räägime koalitsioonikõneluste edenemisest ja sellest, millised vihjed võimalike kokkulepete ja ministrikohtade jaotuse kohta liiguvad. Võtame luubi alla ka värsked uudised teise samba võimalikest ümberkorraldustest ning arutame, kuidas need mõjutavad nii tulevasi pensionäre kui ka Eesti kapitaliturgu.

Stuudiosse tuleb Äripäeva uuriva toimetuse ajakirjanik Eliisa Matsalu.

Hommikuprogrammi veavad Rivo Sarapik ja Birjo Must.

Saatepäev jätkub järgmiste saadetega.

11.00–12.00 "Kasvukursil". Saates kõneleme, kuidas tänapäeval oma äri üles ehitada ning kujundada ehk kuidas valida, milliseid äriks vajalikke tegevusi tuleks oma ettevõttes ise teha ja mida tasuks mujalt sisse osta. Uurime, kuidas valikuid peaks tegema.

Külas on Transferwise’i pearaamatupidaja Andrei Klevtsov ning nõustamisfirma Grant Thornton Baltic raamatupidamise valdkonna juht Anastasia Borovaja.

Saadet juhib Priit Pokk.

12.00–13.00 "Ideest kasumini". Uus saatesari toob kuulajani lood, kuidas sündisid nii Eestis kui ka maailmas läbi löönud Eesti ettevõtjate ärid. Esimeses saates on külas Eesti edukaim tippkokk Roman Zaštšerinski, kes valis kümme aastat tagasi tippkoka ületundide asemele veelgi rohkemate töötundidega ettevõtjaelu.

Tema ja ta äripartnerite kolm restorani – Moon, Kolm Sibulat ning Mantel ja Korsten – on korduvalt Eesti paremikku jõudnud. Zaštšerinski räägib saates, kuidas teha edukat restorani, kuidas konkurentsitihedas restoraniäris läbi lüüa ning kui tihti on ta mõelnud käega lüüa.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

13.00–14.00 "Energiatund". Saates tuleb juttu autoomanikke ja paljude koduseadmete omanikke puudutavast muudatusest. 1. aprillist muutub osal kütustel koostis ja ka nimi. Keda see muudatus puudutab ja mida tasub selle juures teada, et autot või kodumasinat ära ei rikuks, sellest räägib Alexela energiaettevõtete juht Maria Helbling.

Saatejuht on Rivo Sarapik.

15.00–16.00 "Juhtimislabor". Tippjuhtide koolitajad Mare Pork ja Andres Liinat räägivad sellest, kuidas teha keerulistes olukordades häid otsuseid.

Saatejuht on Keit Ausner.

Kuula Äripäeva raadiot otse sagedusel 92,4 Mhz või veebistriimina ning saateid järelkuulamisena Äripäeva raadio kodulehelt http://raadio.aripaev.ee.

Hetkel kuum