Äripäev • 30. märts 2019 kell 9:14

Vabaerakonna juht loobub ametist

Kaul Nurm sai tänavustel riigikogu valimistel 222 häält.  Foto: Liis Treimann

Vabaerakonna esimees Kaul Nurm soovib ametist lahkuda, kuid on juhatuse otsusel sellel kohal veel kuni erakonna üldkoguni.

"Juhatuse enamus palus avaldus tagasi võtta ja juhtida erakonda kuni 9. juunini, millal toimub üldkogu, kes valib uued juhtorganid. Kaks kuud tuleb veel seda ametit kanda," ütles ERRile Nurm, kes erakonna juhatusele esitas lahkumisavalduse 18. märtsil.

Pikemalt saab lugeda ERRist.

Vabaerakond sai 2019. aasta riigikogu valimistel 1,2 protsenti häältest ja jäi selgelt allapoole valimiskünnist ehk 5 protsenti. Vabaerakonna poolt hääletas 6461 inimest. Kaul Nurm kandideeris 11. valimisringkonnas ehk Võru- Valga- ja Põlvamaal, saades 222 häält.

Eelmistel ehk 2015. aasta riigikogu valimistel sai toona Andres Herkeli juhitav Vabaerakond veidi alla 50 000 inimese toetuse ehk 8,7 protsenti häältest, mis siis andis riigikogus kaheksa kohta.

Hetkel kuum