Äripäev • 6. juuni 2019 kell 16:30

Uute autode müük pööras kasvule

Toyota RAV4 mudelit müüdi mais Eesti sõiduautodest kõige rohkem.  Foto: EPA

Mais müüdi Eestis müüdi 2801 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama kuu tulemust 9,1%, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

AMTELi info järgi on tänavu esimestel kuudel teatud põhjustel toimunud langus uute sõiduautode turul paaril viimasel kuul vahetunud korraliku tõusu vastu. Viie kuu kokkuvõttes on tänavu Eestis müüdud 11 509 uut sõiduautot, mis jääb möödunud aastal samal perioodil näidatud tulemusele alla vaid 1 protsendiga.

Segmentidest on jätkuvalt populaarseimad keskmised maasturid, mille osakaal mais oli 27,3%. Kaugele ei jää maha ka väiksemad keskklassi autod 25,6%ga. Hübriidautosid müüdi 275 ja elektriautosid üks.

Markide edetabeli tipus on jätkuvalt Toyota 501 autoga, järgnesid Škoda ja Peugeot, vastavalt 337 ja 274 müüdud sõiduautoga. Mudelitest olid populaarseimad kaks Toyota mudelit, RAV4 ja Corolla, vastavalt 185 ja 149 autoga. Menult kolmas oli Peugeot 3008, mida müüdi 146.

Tarbesõidukeid müüdi mais 5,2% vähem ja nende müük püsib miinuspoolel ka viie kuu kokkuvõttes. Markidest oli maikuus edukaim 124 sõidukiga Scania ja seda tänu müügitulemustele busside ja veokite segmendis. Järgnesid kaubikute segmendi liidrid Peugeot ja Citroen, mida müüdi vastavalt 90 ja 77.

Hetkel kuum