• Jaga lugu:

  Uute autode müük pööras kasvule

  Toyota RAV4 mudelit müüdi mais Eesti sõiduautodest kõige rohkem.Foto: EPA

  Mais müüdi Eestis müüdi 2801 uut sõiduautot, mis ületab eelmise aasta sama kuu tulemust 9,1%, teatas Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit.

  AMTELi info järgi on tänavu esimestel kuudel teatud põhjustel toimunud langus uute sõiduautode turul paaril viimasel kuul vahetunud korraliku tõusu vastu. Viie kuu kokkuvõttes on tänavu Eestis müüdud 11 509 uut sõiduautot, mis jääb möödunud aastal samal perioodil näidatud tulemusele alla vaid 1 protsendiga.
  Segmentidest on jätkuvalt populaarseimad keskmised maasturid, mille osakaal mais oli 27,3%. Kaugele ei jää maha ka väiksemad keskklassi autod 25,6%ga. Hübriidautosid müüdi 275 ja elektriautosid üks.
  Markide edetabeli tipus on jätkuvalt Toyota 501 autoga, järgnesid Škoda ja Peugeot, vastavalt 337 ja 274 müüdud sõiduautoga. Mudelitest olid populaarseimad kaks Toyota mudelit, RAV4 ja Corolla, vastavalt 185 ja 149 autoga. Menult kolmas oli Peugeot 3008, mida müüdi 146.
  Tarbesõidukeid müüdi mais 5,2% vähem ja nende müük püsib miinuspoolel ka viie kuu kokkuvõttes. Markidest oli maikuus edukaim 124 sõidukiga Scania ja seda tänu müügitulemustele busside ja veokite segmendis. Järgnesid kaubikute segmendi liidrid Peugeot ja Citroen, mida müüdi vastavalt 90 ja 77.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Repliik: et kalli elektri talumise valu meenuks ka soojal suvel
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Aastaaegade vaheldumine annab ka Eesti avalikule arvamusele hooajalise iseloomu. Just praegu, kui elektri hind on laes, tuleks küsida, kas mõni korralik tänapäevane tuulepark on tõesti nii talumatu, et sellele tuleb pidevalt rahalist ja poliitilist lõivu maksta, kirjutab Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv.
Tim Cook sõlmis hiinlastega salaja 275 miljardi dollari suuruse leppe
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Apple’i tegevjuht Tim Cook sõlmis viis aastat tagasi Hiina ametivõimudega lepingu, mille maht võis ulatuda 275 miljardi dollarini, selgub täna avaldatud raportist. Leppe eesmärk oli lihtsustada Apple’i tegevust Hiinas, vahendab Reuters.
Euroopa aasta idufirmade seast tõusevad esile Wise ja Wolt
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Euroopa idufirmad ja eeskätt tehnoloogiasektorist tõmbavad tänavu raha kokku rekordilised 107 miljardit eurot, mida on aasta varasemast ligikaudu kolm korda rohkem, vahendab CNBC.
Mänguturul tasub investoritel vaadata vanade tegijate poole
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.
Kuigi mängutootjate aktsiad on pandeemia algusest kõvasti kasvanud, ei pruugi olla veel hilja kasvust osa saada, rääkis Äripäeva börsitoimetuse ajakirjanik Aivar Õepa. Siiski on tema hinnangul idufirmade asemel mõistlikum vaadata turul juba kanda kinnitanud ettevõtete poole.