Äripäev • 11 juuni 2019
Uudised
Ainult tellijale

Energiafirma juht: Eesti Energia oleks pidanud probleeme ette nägema

"Ei saa öelda, et see õnnetus tulles ei hüüdnud," märkis Fortum Eesti juht Eesti Energia teate kohta saata töötajad sundpuhkusele.  Foto: Raul Mee

Põhjuseid, miks Eesti Energia on sunnitud saatma 1300 töötajat sundpuhkusele, oleks riik pidanud rohkem ette vaatama, ütles Fortum Eesti juhatuse esimees Margo Külaots Äripäeva raadio saates "Cleantech".

Eesti Energia teatas eelmisel nädalal, et elektrituru olukorra tõttu saadetakse sundpuhkusele ligi 1300 töötajat. Aasta algusest on põlevkivi kaevandamise ja põlevkivist energia tootmisega tegelevate üksuste töötajate arv vähenenud ligi 400 inimese võrra. Riigifirma põhjendas sundpuhkust Venemaa elektrist tuleneva ebavõrdse konkurentsiga elektriturul ja sellega, et CO2-kvoodi hind on sundinud Eesti Energiat vähendama põlevkivist elektri tootmist. Külaotsa hinnangul viis sellise olukorrani Euroopa energiapoliitika, mis oli ammu teada.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Hetkel kuum