Aivar Hundimägi • 27. juuni 2019 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Uue aja firmade teele veereb järjest takistusi

Eestis sõlmisid maksuamet ja Airbnb eelmise aasta lõpus lepingu, mille abil saab platvorm edaspidi soovijate tulu kohta andmed edastada otse maksuametile. Midagi kohustuslikuks tehtud Eestis ei ole, kuid Euroopas on järjest näiteid, kuidas jagamis- või platvormimajandust seaduse raamidesse seatakse.  Foto: Liis Treimann

Euroopa Liidu reeglid ja liikmesriikide oma reeglid piiravad järjest rohkem jagamismajandust, mis õigupoolest ei olegi enam jagamismajandus.

Jagamis- ja platvormimajanduse esimesed tuntud näited Taxify, Uber ja Airbnb tegid kasutajate elu selgelt paremaks ja korrastasid ka laiemas mõttes turgu. Nüüd aga koguneb jagamismajandusega tegelevate ettevõtete pea kohale järjest rohkem murepilvi.

    Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum