Jaga lugu:
Uudised
Ainult tellijale

Keskpankurid võivad täna anda pehme soovituse

Ametiaja lõpusirgel olevalt Euroopa Keskpanga juhilt Mario Draghilt (pildil) pole ilmselt täna oodata selget sõnumit.  Foto: Brendan McDermid

Täna arutavad Euroopa Keskpanga juhid hoiuseintresside langetamist -0,4 protsendist madalamale. Peamine ajend selleks ei ole mitte soov valmistuda kaubandussõjaks USAga või hirm Brexiti ees, vaid aeglane inflatsioon, ütles Swedbanki analüütik Tõnu Mertsina Äripäeva hommikuprogrammis.

Tema sõnul on kaubandussõjad ja Brexit taustamõjurid, aga baasinflatsioon on viimastel aastatel olnud ühe protsendi lähedal, samas kui Euroopa Keskpanga siht on kaks protsenti. Baasinflatsiooni mõjutab eelkõige energia ja toidu hind.

Telli Äripäev

Äripäeva tellijal on ligipääs:
Äripäeva raadio­saadetele
kõigile artiklitele ja TOPidele
investor Toomase nõuannetele
Äripäeva Infopanga hõbepaketile
Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum