• Jaga lugu:

  Tallinna korterite müüjad kompavad turgu krõbeda hinnaga

  Kui Tallinna korterite keskmine ostu-müügi tehingu ruutmeetri tegelik hind oli juulis veidi üle 2000 euro, siis kinnisvarakuulutustes on jõudnud keskmine pakkumishind ligi 2400 euroni ruutmeetrist, näitab Kinnisvara24 statistika.

  Korterite müügihind on Tallinnas kasvanud.Foto: Raul_Mee
  Eesti suuruselt teises kinnisvaraportaalis Kinnisvara24 on hetkel müügis 3354 Tallinna korterit ja neist koguni 2225 puhul ületas ruutmeetri hind 2000 euro piiri. Müügipakkumiste keskmine ruutmeetri hind on 2377 eurot ehk umbes 20% kõrgem kui tegelike ostu-müügitehingute hind, teatas ettevõte.
  Kinnisvara24 tootearendus- ja turundusjuht Laura Tammeorg märkis, et müügipakkumisi ja Maa-ameti tegelikku tehingute statistikat võrreldes on näha, et Tallinna pakkumishindades on olulist tingimisruumi. „Paljud kinnisvara müüjad kompavad kallima hinnaga turgu ja ootavad sügise saabumist, et kinnisvaraturg muutuks aktiivsemaks. Tõenäoliselt hakatakse müügiga rohkem kiirustama külma saabudes, kui kommunaalmaksed kasvavad ja tõstavad jooksvaid kulusid. Samas tehakse korteritega tehinguid ka tänasel tasemel päris palju ja meelepärase elamispinna leidmise korral ei julge me soovitada hilissügist ootama jääda,“ märkis Tammeorg.
  Neljapäeval teatas kinnisvarabüroo 1Partner, et Maa-ameti andmetel ületas juulis Tallinna korteri ruutmeeteri keskmine müügihind juba teist kuud 2000 euro taseme ja on kasvanud eelmise aasta sama perioodiga võrreldes umbes kümme protsenti. Juulis tehti Tallinnas kinnisvaraga kokku 1247 ostu-müügitehingut. Kortereid müüdi 794, mis on 1,7% juunist enam. Kalleim korter müüdi 572 000 ning odavaim 6000 euroga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.