• Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kas vaikiv ajastu on alanud?

  Briti peaminister Boris Johnson palus sel nädalal kuningannal peatada Briti parlamendi tegevus alates septembri keskpaigast kuni oktoobri keskpaigani, et valitsus saaks keskenduda Brexitile.Foto: Martin Sylvest Ritzau, Reuters/Scanpix

  Just seda küsime välispoliitikaeksperdilt ja riigikogu liikmelt Marko Mihkelsonilt seoses Briti valitsuse taotlusega peatada enne Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumist parlamendi töö.

  Saame vastused küsimustele, kui tavapärane on seadusandliku võimu vaikivasse olekusse seadmine Ühendkuningriigis ning kuidas mõjutab see eelseisvat Brexitit. Saame teada, kui tõenäoline on valitseva peaminister Boris Johnsoni umbusaldamine ning milline hakkab välja nägema edasine Brexiti protsess.
  Külas on ka Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina, kellega analüüsime Eesti ettevõtete olukorda ning vaatame üle eksperdi ahjusooja kommentaari SKP kohta.
  Hommikuprogrammi veavad Tiiu Taal ja Indrek Mäe.
  Päev jätkub nelja saatega.
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Nädala kuumimad teemad võtavad kokku Äripäeva ajakirjanikud Kristel Härma, Priit Pokk ja Viivika Rõuk.
  12.00–13.00 "Kullafond". Miks osa põrkub nii äris kui ka näiteks spordis tagasi esimeste takistuste peale, aga teised lähevad läbi seinte ning teevad seda aastakümneid? Sellele küsimusele otsisid läinud aasta jaanuari saates vastust Eesti tuntumaid sportlasi, ettevõtja ja koolitaja Ott Kiivikas ning coach ja sportlane Raimo Ülavere. Saatejuht on Rivo Sarapik.
  13.00–14.00 "Minu karjäär". Äripäeva raadios alustab uus põnev saatesari nimega „Minu karjäär”. Saates räägime eri valdkondade ettevõtetega nende igapäevaelust, sektori muredest, headest töötajatest ja sellest, kuidas oma kogemuse ja õpitu põhjal veelgi paremini tegutseda. Samuti teeme juttu sellest, kuidas ettevõttes edukalt karjääri teha ja kuidas töötajat selles toetatakse.
  Esimeses saates on külas ettevõttest Reaalprojekt firma tegevjuht ja osanik Mikk Reier ning vee ja kanalisatsiooni valdkonna juht Kairi Juurik. Kuuleme, missuguseid tööviise ettevõttes rakendatakse, räägime struktuurimuudatustest ja arutleme selle üle, kui olulised on mitmekülgne töö ja ägedad kolleegid. Saadet juhib Äripäeva Personaliuudiste juht Kai Miller.
  15.00–16.00 "Ettevõtlusraadio". Saates tuleb juttu teguritest, mis mõjutavad ettevõtte käekäiku: ostuprotsessist, juhtimisest, müügist, robotiseerimisest ja tööjõust. Kaasaegse ettevõtte mõjutajatest räägib meile Hanza Mechanics Balti klastri tegevjuht Emöke Sogenbits. Saatejuht on Mart Opmann.
  Kuulake Äripäeva Raadiot sagedusel 92,4Mhz või veebist striimina/järele siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tanel Kandle: auk preservatiivi, sott näkku
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Plaan tõsta lastetoetusi on järjekordne näide, kuidas eduka ja targa vaba turumajandusega Eesti ehitamise asemel aitavad ka need, kes ise end parempoolseteks tituleerivad, kaasa riigi vedamisele vasakule sotsiaalsohu, kirjutab ajakirjanduse ja kommunikatsiooni magistrant Tanel Kandle.
Suured kasvufirmad vedasid USA turgude taastumist
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid tänase kauplemispäeva tubli tõusuga, millele aitas kaasa Apple’i, Tesla ja teiste suurte kasvuaktsiate kallinemine. Optimismi aitasid taastada tugevad jaemüüginumbrid, vahendab Reuters.
Coop Panga tippjuht: usaldust tuleb treenida
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Juhtidel peaks olema julgust usaldada oma töötajaid ning juhul kui eesmärgid täidetakse, siis peaks andma präänikut, mitte piitsa, rääkis Coop Panga riskijuht Heikko Mäe.
Raadiohommikus IT-minister, aasta reklaamiagentuur ja revolutsioon tervishoius
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
IT-minister Andres Sutiga räägime Eesti riigi positsioonidest WEB3- ja krüptomaastikul – tegu on kiiresti muutuva valdkonnaga, mis kipub regulatsioonidele jalgu jääma.
Eesti saab leevendada inflatsiooni mõju, hinnatõusu ennast pidurdada on raske
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.
Kuivõrd inimeste ostujõust viiendiku, vaesematel isegi kolmandiku viinud hinnatõus on põhjustatud peamiselt Eestist väljaspool tekkinud põhjustest, napib ka võimalusi, kuidas seda siin kohapeal pidurdada.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.