Allan Rajavee • 22. september 2019 kell 14:00
Uudised
Ainult tellijale

Briti leiboristid otsivad ühist keelt Brexiti kursil

Briti leiboristide juht Jeremy Corbyn ei soovi enda häält Euroopa Liidu liikmelisuse toetamisele anda ja soovib antud küsimuses leida ühtsuse, kui uus leiboristide saavutatud lepe Brüsseliga on laual.   Foto: PETER NICHOLLS

Suurbritannia leiboristide partei on sel nädalavahetusel kogunenud Lõuna-Inglismaale Brightonisse pidama parteikongressi. Mitmepäevase ürituse käigus soovib opositsiooni erakond panna paika Brexitiga seotud seisukohad, kuid kõhklusi kütab leiboristide juht Jeremy Corbyn, kes pole endiselt otsustanud, kas toetab Euroopa Liitu jäämist või majandusliidust lahkumist.

Leiboristide kongressi lõppdokumendi kavandis kirjutatakse, et valitsusse pääsedes suudaksid leiboristid jõuda Euroopa Liiduga „mõistlikule“ kompromisleppele umbes kolme kuuga. Seejärel sooviksid leiboristid panna uue lahkumisleppe referendumile, mis võiks kõige varasemalt aset leida poole aasta pärast, vahendab Reuters.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum