Jaanus Vogelberg • 25. september 2019 kell 3:00
Uudised
Ainult tellijale

Tulumaksuseaduse muudatused teevad maksunõustajatele peavalu

Joel Zernask ja Ivo Vanasaun   Foto: Raul Mee

Rahandusministeerium soovib kiiremas korras kooskõlastada ja vastu võtta tulumaksuseaduse muudatused, mis muu hulgas puudutavad dividendide maksustamist. Äripäevaga rääkinud maksunõustajad on aga eelnõu mitme punkti suhtes kriitilised.

Tulumaksuseaduse muutmise ja sellega seostuvalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõu võtab üle Euroopa Liidu direktiivi, mille eesmärk on vältida topeltmittemaksustamist. Viimast põhjustavad hübriidsed ebakõlad ehk erinevused finantsinstrumentide, maksete ja üksuste kvalifitseerimises eri jurisdiktsioonides või maksete omistamises peakontori ja püsiva tegevuskoha vahel või sama üksuse kahe või enama püsiva tegevuskoha vahel.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum