Artikkel
 • Kuula

  Pangad noolivad oma ridadesse ametnikke

  Pangad meelitavad rahapesu takistamise üksustesse ametnikke. „Oleme hoomanud, et oleme pankade jaoks olnud sihitud märklauaks,“ tõdes maksu- ja tolliameti juht Valdur Laid.

  "Põhjus, miks pangad meie inimesi on palganud, on inimeste taust," ütles maksuameti juht Valdur Laid.Foto: Andras Kralla
  Laid tõdes, et umbes kümme nende töötajat on viimase paari aasta jooksul liikunud tööle pankadesse. Pangad on rahapesuteema raames tema sõnul olnud väga selgelt huvitatud nii maksuameti kui ka politsei- ja piirivalveameti, riigistruktuuride töötajatest.
  Kuidas pangad maksuameti umbes kümme töötajat enda juurde meelitasid, ei osanud Laid öelda. Kui palju võis rolli mängida kõrgem palganumber? „Kahtlemata on erasektor võimeline paremat palka maksma, see ei saa kellelegi üllatusena tulla. Eriti kui neil on sihitult vaja mingeid töökohti täita,“ kostis Laid.
  „Vastavuskontrolli valdkond on olnud tõsises kasvus, seda on pangajuhid ise ka öelnud. Põhjus, miks pangad meie inimesi on palganud, on nende taust,“ lisas Laid.

  Soovime sel alal omada tipp-kompetentsi.

  Priit Rum
  LHV kommunikatsioonijuht
  Politsei- ja piirivalveameti personalibüroo nõunik Ain Lepikultil oli keeruline öelda, kui paljud nende inimestest on läinud tööle pankadesse või teistesse finantssektori ettevõtetesse. „Aga kindlasti neid inimesi on,“ lausus ta.
  Finantsinspektsiooni juhatuse esimehe abi Terje Kahro rääkis, et kuna finantssektoris ja -järelevalves on vaja spetsiifilisi teadmisi, siis on töötajad liikunud mõlemas suunas ja erinevates valdkondades. Igapäevatööd ei ole see tema sõnul seganud.
  Väga oluline võitlus
  Swedbanki kommunikatsioonijuht Kristiina Herodes ütles, et Eestis on inimesed liikunud korduvalt avaliku ja erasektori vahel ning nii on see ka rahapesu tõkestamise valdkonnas. „Panka on tulnud inimesi sellesse valdkonda riigisektorist ja siit on ka sinna liigutud. Panga jaoks on rahapesualane võitlus väga oluline ja see on tähendanud ka inimeste juurde värbamist,“ sõnas ta.
  LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum tõdes, et pank on viimase paari aasta jooksul rahapesu tõkestamise üksust suurendanud. „Soovime sel alal omada tipp-kompetentsi.“
  Samas ei saa Rumi sõnul öelda, et LHV oleks selleks palganud mitmeid inimesi riigisektorist. Näiteks rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise osakonna juht Aivar Paul liitus LHVga riigisektorist, kuid seda rohkem kui kolm aastat tagasi. „Teised valdkonna spetsialistid on liitunud erasektorist, ühel spetsialistil on ka varasemalt riigisektoris töötamise kogemus,“ märkis Rum.
 • Hetkel kuum
Martin Mark: Eesti uus visioon peab olema õigesti fokuseeritud
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.
Tihtilugu kipume keskenduma probleemidele, mis saadavad meid igal pool. Neisse liialt kinni jäädes võib ununeda suur pilt ja sündida kasvu pidurdavad otsused, kirjutab If Kindlustuse Balti erakliendiüksuse juht Martin Mark.

20 aastat investeerimiskogemust portfellihalduses

Olulisemad lood

Tööturu jahenemine sundis Wall Streeti kolmapäeval langusele
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
USA suured indeksid sulgusid kolmapäeval punases: S&P 500 taandus -0,39%, Dow 30 kaotas veidi vähem -0,19% ning Nasdaq langes enim -0,58%. Põhjus on selles, et investorid vaatavad pessimistlikult andmeid, mis annavad märku tööturu kiirest jahenemisest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
VIDEO: kuidas karjääri tipus olles uuesti nullist alustada
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Pärast profikarjääri lõppu on tipprattur Tanel Kangert keskendunud oma rattapoele. Aga kuidas aru saada, millal on õige aeg ühe tippkarjääriga otsad kokku tõmmata ja uueks eluks fookus paika saada?
Äkki tagandatud börsifirma juht: sisulise koostööni me ei jõudnudki
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Balti lisanimekirjas noteeritud puitkiudplaaditootjas Nordic Fibreboardis vaid loetud päevad ametis olnud ja seejärel tagandatud tegevjuht Aigar Kallas nentis, et oleks ettevõttelt oodanud selgemat rollide jaotust.
Suurfirmade tippjuhid jätkusuutlikkusest: iPhone’i äraviskamine pole lahendus, pikaajaline strateegia on
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
IPhone’i prügikasti viskamine ja kartulikrõpsudest loobumine pole kliimaprobleemi pikaajaline lahendus, vaid ettevõtted peavad tegema iga toote ja teenuse puhul samm-sammult jätkusuutlikumaid otsuseid, rääkisid välismaiste firmade tippjuhid Tasakaalus majanduse foorumil “Elevant toas”.
Osta "katkine" aken: Tesla teeb kunagise fopaa rahaks
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Tesla müüb 55 dollari eest Cybertrucki aknakleepsu, mis jätab mulje, nagu oleks neljarattalise aken katki, vahendab CNN.
Vabu ametikohti oli kolmandas kvartalis 12 040
Vabade ametikohtade arv väheneb ja inimesed ei taha enam töökohti vahetada, selgub statistikaameti andmetest. Tööstussektoris oli töö kaotanud inimesi 2000 võrra rohkem kui töölevõetuid.
Vabade ametikohtade arv väheneb ja inimesed ei taha enam töökohti vahetada, selgub statistikaameti andmetest. Tööstussektoris oli töö kaotanud inimesi 2000 võrra rohkem kui töölevõetuid.
Toote keskkonnamõju mõõtmine – andmepõhine alus järgmiste sammude seadmiseks
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.
Keskkonnateadlikkus ja jätkusuutlikkus on muutunud ettevõtluses keskseteks teemadeks. Vaatame, kuidas ettevõtted saavad oma toodete keskkonnamõju mõõta ja juhtida.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.