Claudia Andros • 5. detsember 2019 kell 4:00
Uudised
Ainult tellijale

Kõik pole kuld, mis hiilgab: juhid ausalt kuldsetest käeraudadest

“Ettevõte on oma valdkonnas turuliider, heas seisus, teenib kasumit – miks siis töösuhe läbi sai?" meenutas esimest ehmatust Lemminkäinenist pärast 23 aastat lahkuma pidanud Sven Pertens.  Foto: Andras Kralla/Äripäev

Paljude ametist lahkunud tippjuhtide käsi on hõõrunud kuldsed käerauad ehk lepingutingimus, mis keelab mõnda aega samas valdkonnas tegutseda. Mõjukad Eesti tippjuhid tunnistavad, et selline piirang võib olla kui unistuste puhkus, aga võib ka jalust niita.

“Järelemõtlemise periood. Sõidad endiselt firma autoga, saad palka, otsesed kohustused puuduvad, kuid tegevusvabadus on piiratud. Raske on vaimselt ümber lülituda puhkerežiimile, leides end uudsest ja ebamäärasest olukorrast,” kirjeldab Sven Pertens. Ta lahkust ettevõttest Lemminkäinen Eesti 2016. aastal, jättes seljataha 23 aastat firma ülesehitamist, tööd ja pühendumist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum