Jaanus Vogelberg • 8. jaanuar kell 16:13
Uudised
Ainult tellijale

Tallinna trammiliikluse generaalplaan läheks maksma miljardi

Majandusminister Taavi Aas ja Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart   Foto: Liis Treimann

Täna avalikustatud Tallinna ja Harjumaa kergrööbastranspordi arendusplaan läheks täielikult realiseerimisel maksma – küll 30 aasta peale hajutatuna – pea miljard eurot. Ambitsioonikas kava pidurdaks aina kasvavat autostumist, kuid "ideaalvariandis" tõenäoliselt siiski ei teostu, kuna on kallis ega leia ilmselt ka poliitilist konsensust.

Superministeeriumis toimunud pressikonverentsil andis esmalt ajakirjanikele plaanist ülevaate töögruppi juhtinud transpordiekspert Hannes Luts. Tema selge sõnum oli – kui tahta saavutada parimat tulemust, peaks tõmbama pidurit autoteede arendamisele ja suunama raha hoopis trammide või metroobusside võrgu loomisse. Viimane ei tähenda nimest hoolimata küll busside maa alla viimist, vaid hoopis neile teatud eritingimuste loomist, mis võimaldaks kiiremaid ühendusi. Uuring peab aga kõige mõistlikumaks siiski just trammivõrgu arendamist.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum