Uudised
Ainult tellijale

Hinge vaakuv Saaremaa firma riigile: praegu ei ole aeg puhkamiseks

Saaremaa.  Foto: Reuters/Scanpix

Saaremaa kannatab koroonakriisi käes praegu otseselt kõige enam. Kui kohalik turismiettevõtja kardab, et ei suuda järgmisel reedel inimestele palka ära maksta, siis tööstusettevõtja pelgab, et riigi abi saab otsa enne, kui probleemid tema sektorisse jõuavad.

Äripäeva Infopanga suurest ülevaatest iga maakonna käekäigu ja väljavaate kohta selgus, et 1. maiks võib Saaremaal olla kadunud 32,5 protsenti ettevõtete koondkäibest ja 17,8 protsenti töökohtadest.

Saaremaa tööstusfirma Ouman Estonia juht Erik Keerberg ütles, et väldib praegu koondamisi, sest kulusid saab veel kokku tõmmata ka muu pealt. Keerberg kaalub inimestest loobumist ja palgakärpeid, kui nõudlus kukub 30 kuni 50 protsenti.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum