Äripäev • 19. september 2020 kell 18:32

Leetu ega Soome minekul ei pea jääma eneseisolatsiooni

Leedu teatas eile, et uusi koroonaviirusesse nakatunuid on 61. Haiguskolded on näiteks kahes haiglas.  Foto: Reuters/Scanpix

Välisministeerium andis teada, et Leedu tervishoiuministri määruse kohaselt ei kehtesta Leedu Eesti reisijatele järgmisest nädalast reisipiirangute nõuet ja kehtima jääb praegune kord. Leedu vaatab reisipiirangud üle kord nädalas.

Tulenevalt Leedu valitsuse 18. septembri otsusest ei pea järgmisel nädalal Eesti reisijad Leetu sisenemisel jääma eneseisolatsiooni. Kuigi Eestis on nakatumiskordaja üle 25 haigestumise 100 000 elaniku kohta, tegi Leedu Eestile erandi ja ei lisanud Eestit Leedu tervishoiuministeeriumi eile kinnitatud kõrgema riskiga välisriikide nimekirja, kust tulijad peaksid alates 21. septembrist jääma eneseisolatsiooni.

Ka Soome sisenemisel jääb tuleval nädalal kehtima praegune kord, see tähendab eneseisolatsiooni nõuet Eestist saabujatele ei rakendata.

Koroonaviiruse leviku tõttu soovitab välisministeerium vältimatu vajaduseta hoiduda rahvusvahelisest reisimisest.

Hetkel kuum