Äripäev • 10. november 2020 kell 6:16
Uudised
Ainult tellijale

Nestor: siiani on see olnud pea nähtamatu kriis

Järgmisel aastal võib oodata 3,3% suurust majanduskasvu, prognoosib SEB pank.  Foto: Raul Mee

Eesti sisemajanduse kogutoodang kukub koroonaviirusest põhjustatud probleemide tõttu tänavu 3,8%, kuid võrreldes 2009. aasta majanduskrahhiga on siiani olnud tegemist pea nähtamatu kriisiga, kirjeldab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor majandusprognoosis.

"Sellel on kaks põhjust. Kõigepealt on seekordne majanduslangus olnud väga ebavõrdne, lüües rängalt üksikuid tegevusalasid, ent jättes teised praktiliselt puutumata. Linnapildis on majanduslangus nähtav sisuliselt vaid Tallinna vanalinnas, ent väljaspool keskaegset linnamüüri on elu vähemalt suvest alates jätkunud üsna endist viisi," märkis Nestor.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum