Urmas Jaagant • 17. märts kell 7:49
Uudised
Ainult tellijale

Lisaeelarves istub saja miljoni eurone halb kuluüllatus

Rahandusminister Keit Pentus- Rosimannus pidi pistma lisaeelarvesse enam kui sada miljonit eurot kuluks, mis pole seotud koroonakriisi lahendamisega.  Foto: Liis Treimann

Neljapäeval parlamenti saadetavast lisaeelarvest kuuendiku ehk enam kui 100 miljonit eurot moodustab kulu, mis pole vähimalgi määral seotud koroonakriisiga ja mis jäeti eelmise valitsuse poolt uuele rahandusministrile klaarida.

Lisaeelarve on alates teisipäevastest valitsuse kabinetinõupidamisest suures osas paigas. Veidi enam kui 640 miljonit eurot peavad aitama ettevõtetel ja riigiasutustel koroonapiirangute ning kasvanud koormusega toime tulla. Ministrite soove oli kokku rohkem kui miljardi eest, kuid sealt kraabiti maha kõik, mis pole väga otseselt seotud viirusekriisiga. Ühe suure erandiga – lisaeelarvest koguni kuuendiku, enam kui saja miljonit euro kulutamine pole kuidagi seotud koroonaga.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum