Artikkel
 • Jaga lugu:

  Jõulud raadios: aasta ajakirjanikud võtavad kokku valusad õppetunnid ja säravad äriteemad

  Aasta põletavamaid teemasid kokkuvõtvas saates räägitakse ka buuminud börsist ja uutest tulijatest ning arutatakse, mida võib oodata järgmisest aastast.Foto: Liis Treimann

  Millised on olnud selle aasta kuumimad majandus- ja äriteemad ning millise tooni annavad need tulevikule? Sellest kuuleb jõululaupäeval Äripäeva raadiost aasta ajakirjanikelt.

  Jõululaupäeva raadiokava:
  11.00–12.00 "Äripäev eetris". Ajakirjanikud võtavad saates kokku Äripäeva tänavu parimaks valitud lood. Juttu tuleb koroonakriisi valusatest õppetundidest ja kriisi taustal toimunud skeemitamistest, aga ka ülekohtust, kus võimu omavad inimesed sõidavad üle neist, kellel võimu ei ole – olgu siin näiteks suuromanik ja väikeomanik BLRTs või ülemus ja alluv Wendres.
  Mõistagi oli lõppev aasta peadpööritav börsiaasta. Kui aasta alguses mõlgutati kriisi tõttu mõtteid isegi portfelli tühjaks müümisest, siis edasist saab kirjeldada sõnadega „ülevoolav optimism“. Mis saab edasi ja mis võiks olla üks kindel majakas oma raha hoidmiseks, kõneleme pikemalt saates.
  Äripäeva aasta parimate lugude toel arutavad aasta üle Eliisa Matsalu, Anu Lill ja saatejuht Viivika Rõuk.
  13.00–14.00 "Digiturunduse praktikum". Saates on külas digiturunduse praktik ja Hobby Hall Grupi (Hansapost) e-kaubanduse ja digiturunduse juht Ilmar Mihkelsoo, kellega tuleb juttu järgmise aasta digiturundusplaani tegemisest. Räägime eelarve jaotamisest, mõõtmisest ning ka erinevatest kanalitest, kuhu tasub järgmisel aastal digiturunduses investeerida.
  Saadet juhib Priit Kallas Dreamgrow Digitalist. Saade oli esimest korda eetris tänavu novembris.
  15.00–16.00 "Imeline teadus". Jõululaupäeva Imelise Teaduse saates käime kosmoses. Eesti teadlased aitavad lähiaastail meie naaberplaneedilt Veenuselt elu otsida. Oletatakse, et elu võib eksisteerida Veenust katvas pilvekihis ning sinna on plaanis saata kolm missiooni programmi Venus Life Finderi nime all. Keskmisel missioonil kolmest, mis peaks startima 2026, on kosmoseaparaadi pardal Eesti teadlaste arendatav happelisuse sensor. Veenuselt elu otsimisest teeme juttu Tartu observatooriumi kosmosetehnoloogia osakonna juhataja ja kosmosetehnoloogia kaasprofessori Mihkel Pajusaluga.
  Saatesse mahub ka Imelise Teaduse toimetaja ja saatejuhi Madis Aesma subjektiivne top 5 lõppeva aasta põnevamatest teadusuudistest.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
SAF Tehnika kasum kasvas aastaga poole võrra
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Riia börsil noteeritud sidetehnikatootja SAF Tehnika teenis juunis lõppenud majandusaastal aktsia kohta 2,01 eurot kasumit, mis on 53% enam kui eelmisel majandusaastal.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Poolaasta maksutulu kasvas 16%
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
2022. aasta esimese kuue kuuga tasuti maksu- ja tolliametile 5,62 miljardit eurot makse, mida on eelmise aastaga võrreldes 16 protsenti rohkem.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.