Artikkel
 • Jaga lugu:

  Raadiohommikus: kaupluste ja hotellide tervis ning seis turgudel

  Helen Sildna annab teisipäeval Äripäeva raadio hommikuprogrammis intervjuu.Foto: Andres Haabu

  Äripäeva teisipäevases hommikuprogrammis võtame süvendatud tähelepanu alla Eesti kaupluste tervise, lisaks uurime, kuidas läheb hotellidel.

  Samuti esitame programmis õigustatud küsimuse – millal lõpuks turud tõusma hakkavad.
  Intervjuu annavad Jaan Martin Raik investor Toomase meeskonnast, Infopanga konkurentsianalüütik Sigrid Kõiv, Narva Hotelli juhataja Vladimir Aret ja Tallinn Music Weeki asutaja Helen Sildna.
  Stuudios Ken Rohelaan ja Meelis Mandel.
  Edasi jätkub Äripäeva raadio programm järgmiste saadetega:
  10.00–11.00 “Eramaja ehitus”. Saates räägib Uponori tootejuht Peeter Soovik põrandakütte tõusvast trendist. “Põrandaküttel on radiaatorite ees mitmeid eeliseid, näiteks oluliselt madalam on pealevoolutemperatuur. Põrandaküte tagab ka teatud tervislikud hüved – niiskema õhu ja tolmuvabaduse,” ütles Soovik. Saates tuleb juttu sellest, millega tuleks arvestada uue eramu ehitamisel, et põrandaküte oleks kvaliteetne. Samuti selgub, kuidas juba olemasolevasse majapidamisse põrandaküte rajada.
  Saadet juhib Mark Kitajev.
  11.00–12.00 “Investor Toomase tund”. Seekord võtavad Äripäeva börsiajakirjanikud Jaan Martin Raik, Juhan Lang, Simo Sepp ja Jana Saarkoppel otsesaates kokku tormilise septembrikuu investor Toomase portfellis.
  Arutleme mida ikkagi teha nii punaselt vastu vaatava portfelliga ning vaatame otsa eelmine nädal Jaak Roosaare antud ostusoovitustele. Lisaks mõtiskleme, milliseid võimalusi võib praegune situatsioon investorile pakkuda ning kas Toomas peaks muretsema oma Wise'i, Tesla või Adobe positsiooni pärast.
  Heidame pilgu eesootavale Toomase konverentsile ning mõtiskleme, kas uutel rahakaasamistel võiks praegu võimalust olla.
  Saatejuht on börsitoimetuse ajakirjanik Jana Saarkoppel
  13.00–14.00 “E-kaubanduse areng ja tulevik”. Saates räägib saatejuht Art Lukas Maksekeskusest Äripäeva Akadeemia koolitaja ja Amazonis aktiivselt tooteid müüva Dan Murumetsaga sellest, kuidas alustada müüki Amazoni platvormil ning miks seal toodete müümine on atraktiivne .
  Saates jagatakse ka nõuandeid, millest alustada, ning soovitusi toote hinnastamise, pakendamise kohta. Lisaks räägitakse ka toodete tagastustest, logistikast ning peamistest kuluridadest. Saadet toetab DPD Eesti.
  15.00–16.00 “Töö ja palk”. Saate fookus on teemal, mis on ülimalt aktuaalne ja puudutab kas otseselt või kaudselt iga inimest – uurime olukorda tööjõuturul ning räägime tööjõupuudusest ja viisidest, kuidas seda leevendada. Saates on sel teemal arutlemas CV Partneri asutaja Iren Tomski ja Alexela personalijuht Katrin Püks. Saadet juhib Helen Roots.
  Saade alustabki põhjaliku ülevaatega sellest, mis olukord täna tööjõuturul valitseb ja kellest või millest on tööturul praegu suurem puudus – tööst või tööjõust. Juttu tuleb ka populaarseimatest vakantsidest, värbamise ja töötajate hoidmise nippidest ning palgasurvest.
  Saadet juhib Helen Roots.
  Kuulake Äripäeva raadiot Tallinnas ja Harjumaal 92,4 MHz, Tartus 97,7 MHz, Pärnus 91,9 MHz, Haapsalus 96,0 MHz, Saaremaal 101,7 MHz ja Ida-Virumaal 94,6 MHz.
  Kuulamislingi ja nädala saatekava leiate siit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Andrus Alber: riigi kulud kasvavad üha, kus on püsivad tuluallikad?
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
Sõltumata sellest, kuidas Eesti majandusel on viimasel 5-6 aastal läinud, on riigieelarve ikka puudujäägiga. Kuidas sellest tsüklist välja saada, küsib FinanceEstonia juhatuse liige ja Finora Panga kaasasutaja Andrus Alber.
USA aktsiaturud sattusid hea töötururaporti peale segadusse
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
USA aktsiaturud sulgusid eri suundades ja andsid segaseid signaale pärast värsket töötururaportit, mille kohaselt on tööpuudus endiselt ülimadal ja uusi töötajaid palgatakse prognoositust enam.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
“Lavajuttude” lemmikud räägivad oma portfellidest, rahapoliitikast ja juhtimisest
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Tänavuse aasta säravamad ja kuulatumad ettekanded kõnelevad suuresti Äripäeva raadio kuulajate meelisteemast – investeerimisest. Praktikas kontrollitud põhimõtted, suurimad õppetunnid ja jätkusuutliku portfelli alustalad on märksõnad, mis iseloomustavad kuulatumaid esinemisi.
Head uudised tulevad Zaporižžjast: Vene väed taanduvad
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Sõda Lõuna-Ukrainas koondub sealsetele maanteedele, Donetskis käivad tihedad lahingud Bahmuti pärast ning Zaporižžja oblastis on Vene väed sunnitud taganema.
Nädala raadiohitid: kinnisvara, kiibikriis ja modellinduse pahupool
Nädala kuulatuimad saated võtsid vaatluse alla olukorra kinnisvaraturul, ülemaailmse kiibikriisi, Coop Panga aktsiate pakkumise ning modellinduse pahupoole.
Nädala kuulatuimad saated võtsid vaatluse alla olukorra kinnisvaraturul, ülemaailmse kiibikriisi, Coop Panga aktsiate pakkumise ning modellinduse pahupoole.

Olulisemad lood

Äri nagu muiste: Liksutova töötab endiselt koos sanktsioneeritud Vene oligarhidega
Tatjana Liksutova Eesti firma ajab endiselt äri „Vene maffiaga“ – oligarhide Iskander Mahmudovi ja Andrei Bokarjoviga, kellele Suurbritannia on kehtestanud sanktsioonid.
Tatjana Liksutova Eesti firma ajab endiselt äri „Vene maffiaga“ – oligarhide Iskander Mahmudovi ja Andrei Bokarjoviga, kellele Suurbritannia on kehtestanud sanktsioonid.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.