Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Millises riigis on kõige rohkem joodikuid?

  Selgusid maailma kõige alkoholilembesemad riigid.Foto: Veiko Tõkman

  Maailma kõige suurema kange alkoholi tarbimisega riik on Leedu, selgus Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) värskest uuringust.

  Uuringuandmete põhjal tuleb Leedus iga üle 15aastase elaniku kohta 14 liitrit ärajoodud piiritusjooke aastas. Reitingus järgnevad Austria, Eesti ja Tšehhi (11 ja 12 liitri vahel). Venemaa on viies.
  Kõige vähem juuakse Indoneesias, kus see näitaja on peaaegu null. Minimaalselt tarbitakse kangeid jooke ka Türgis, Indias ja Iisraelis (inimese kohta 1 kuni 3 liitrit aastas).
  OECD uusimad andmed pärinevad 2013. aastast ning neid võrreldi 2000. aasta uuringuga. Eksperdid märgivad, et 2000. aastast kuni 2013ni on alkoholi tarbimine vähenenud enamikes riikides. Erandiks oli vaid Leedu, Poola ja Venemaa, kus piiritusjookide läbimüük tublisti kasvas.
  „Analüüs näitab, et madalama sotsiaalmajandusliku staatusega mehed joovad kangemaid jooke kui kõrgema staatusega mehed. Mis puudutab naisi, siis siin on tendents vastupidine,“ vahendas brittide ajaleht Independent.
  Ka on huvitav alkoholituru kontsentreerumine: näiteks Ungaris ostab 90 protsenti piiritusjooke 20 protsenti elanikkonnast, aga näiteks Prantsusmaal on see protsent 50.
  Kange alkoholi tarbijate pingeridaLeeduAustriaEestiTšehhiVenemaaUngariPrantsusmaaLuksemburgSaksamaaPoolaIirimaaPortugalLätiŠveitsSlovakkiaAustraaliaHispaaniaBelgiaSuurbritanniaSloveeniaTaaniUus-MeremaaHollandSoomeUSAKoreaLõuna-AafrikaKanadaTšiiliRootsiJaapanKreekaBrasiiliaIslandNorraItaaliaHiinaMehhikoColumbiaCosta-RicaIisraelIndiaTürgiIndoneesia
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Börsiettevõtted, te ju oskate palju paremini
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Kolmapäeval potsatas minu postkasti Modera börsiteade, mis ütles mulle suhteliselt vähe. Minu aeg ja tähelepanu oli kasutatud, kuid potentsiaalse investorina ootan enamat.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.