Äripäev • 14 märts 2016

Dracula loss hiigelhinnaga müügil

14. sajandist pärit Bran Castle Transilvaanias on andnud ainest kümnetele Dracula-filmidele.  Foto: EPA

Rumeenias on müügil erakordne kinnisvara – krahv Dracula loss, kirjutas Kauppalehti.

Bram Stokeri 1897. aastal kirjutatud õudusromaani kaudu maailmakuulsaks saanud lossi eest küsitakse 66 miljonit dollarit, andis teada Esquire. Loss asub Transilvaanias ja selle rajas vampiir Dracula prototüüp krahv Vlad.

Lossis käib igal aastal pool miljonit turisti ja see on Rumeenia turismi üks peasihtkohti. Dracula lossina tuntud Bran Castle'it hakati rajama 1100.-1200. aastatel. Loss kuulub praegu Rumeenia kuningapere järglastele, kes on sellest ka turismiatraktsiooni teinud. Eakamaks saanuna soovivad omanikud lossi noorematele edasi anda.

Lossi hind on krõbe ja arvatavalt jõutakse tehinguni hulga madalamal hinnatasemel. Sellest kirjutanud Financial Times pakkus, et müügihind võib jääda isegi kuskile 13 miljoni dollari juurde.

Hetkel kuum