Äripäev • 11 aprill 2016

Austraallased käivitasid ilmaennustusloterii

Austraallased käivitasid ilmaennustusloterii.  Foto: epa

Austraalias alustas heategevuslik loterii Weather Lottery, milles võivad võita kõik, kes suudavad võimalikult täpselt ilma ennustada. Loterii peaauhind on miljon Austraalia dollarit (üle 755 000 USA dollari).

Kord kuus toimuv online-loterii maksab osalejale 25 Aastraalia dollarit ehk 19 USA dollarit ning vastavalt reeglitele peab iga nädal valima iga nädalapäeva kohta seitse numbrit (nullist üheksani), mis ennustavad Austraalia suuremate linnade keskpäevase temperatuuri näitu pärast komakohta. Näiteks kui Sydneys on 30,6 kraadi Celsiuse järgi, siis õigesti ennustatud number on 6, kirjutas meelelahutusportaal Mashable.

Loterii korraldajate sõnul valisid nad pakkumisteks ilma just seetõttu, et ilmateema on kogu riigis pidev jutuaine: nüüd saavad elanikud lisaks ilma kirumisele ka selle peale panustada.

Hetkel kuum