Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangajuht, ära mängi pimesikku

  Kaisa GabralFoto: Andras Kralla

  Pangajuhid peaksid olema nähtavad ja kättesaadavad, mitte nagu tundmatud taamal helendavad objektid, kirjutab ajakirjanik Kaisa Gabral.

  Suurpanga juhti ei peaks ajakirjanik tundliku teema puhul tikutulega taga ajama. Pimesikumängu asemel võiks panga juht ajakirjanikuga kokku saada ja rääkida asjadest nende õigete nimedega.
  Nordea ja panga siis veel vallandamata töötaja Hannes Veskimäe vahelisest vaidlusest kirjutades märkasin, kui lihtne on suupangal pugeda konfidentsiaalsuse põhjenduse taha. Küsi mida tahes, alati saab sellele viidata.
  Nii juhtuski, et Nordea panga ja töötajate esindaja Hannes Veskimäe konflikti kajastuses sai üks pool alguses rohkem sõna kui teine, sest teine pool, Nordea, andis vaid üldiseid kommentaare. Töötaja oli nõus kohtuma ja rääkima, panga juhiga polnud võimalik kohtumise aega kokku leppida.
  Lugu ei jää kirjutamata
  Veskimäe ja Nordea panga vaidlus käis läbi töövaidluskomisjonist, kus otsustati, et pank diskrimineeris oma töötajat. Uurinud taas, kas on võimalik pangajuhiga kohtuda, paluti mul küsimused meilitsi saata ja anti teada, et vastused tulevad kirjalikult. Kui viimaks õnnestus siiski pangajuhi Petri Nikkiläga rääkida, ei saanud sisulised küsimused ikkagi vastust. Nordea panga ja Hannes Veskimäe vaidlus jätkub ilmselt kohtus.
  Seepärast, et konflikti üks osapool kommentaaridest keeldub, ei jää lugu kirjutamata. Peitupugemine ei ole kunagi lahendus. Ajakirjanik otsib infot siis teistest allikatest. Seega,  ettevõtjad ja pangajuhid – rääkige ajakirjanikega ja ärge mängige pimesikku. Rääkige ikka nii, nagu asjad on. Tõel on kombeks varem või hiljem päevavalgele tulla.
   
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Mihkel Nestor: Saksa majandussurutis ei jäta Eestit puutumata
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Euroala mootoriks ristitud Saksamaa majandus on hakanud puterdama. Sealsed hädad mõjutavad negatiivselt ka Eesti eksportijate väljavaadet, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädala kommentaaris.
Modera näeb uuel salapärasel lepingul edukat jätku
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Automüügi kliendihaldusplatvorm Modera teatas üleeile börsiteates, et sõlmis ligi 1 miljoni eurose lepingu rahvusvahelise autotootjaga, kelle nime konfidentsiaalsuse tõttu ei avaldatud.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand uuest juhikohast: minu jaoks võrdub A. le Coq Tarmo Noobiga
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Veerand sajandit A. Le Coqi õlletehast vedanud Tarmo Noopilt võtab 1. septembrist teatepulga üle Jaanus Vihand, kes avas Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis ametivahetuse tagamaid.
Vene kodanike sisenemist Eestisse piiratakse juba tuleval nädalal
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Eile kiitis valitsus heaks sanktsiooni, millega piiratakse Venemaa kodanikele Eesti viisade väljastamist. Nüüd on teada, et Vene kodanikud ei saa üle piiri alates 18. augustist.
Hälvikparkijatest tüdinenud nõuavad liiklusseaduse muutust
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.
Linlased, kes on häiritud renditõukerataste lohakast parkimisest, mis takistab kaasliiklejaid ja tekitab tänavatel ohtlikke olukordi, on asunud koguma allkirju liiklusseaduse muudatuseks, et kaoses korda luua.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.