Alyona Stadnik • 29. jaanuar 2016
Jaga lugu:

Rikkust pole vaja häbeneda

Alyona Stadnik  Foto: Erik Prozes

Dividendide võtmine pole häbiasi, sellest võiks uhkusega rääkida, leiab ajakirjanik Alyona Stadnik.

Tänan Teid mulle pakutud võimaluse eest. Aga ma jätan selle kasutamata. See ei sobi minu sisemiste tõekspidamistega. Ma ei arva, et dividendid on teema, millest ma peaksin rääkima. Ma ei arva, et see edetabel on eetiline. Minu tegemised pole märkimist väärt, ajan vaikselt oma äri. Selline on tänapäeval ärimeeste suhtumine dividendide edetabelisse ja omanikutulu väljavõtmisesse.

Ettevõtted, kes maksavad stabiilselt dividenditulu omanikele, on reeglina edukad – samu nimesid näeme rikaste edetabelis ja TOP 100 edukate ettevõtete tabelis. Kuid rikkus, omanikutulu on ärimeeste jaoks millegipärast piinlik teema. Kiputakse hoidma madalat profiili ning rõhutatakse, et see küll ei ole teema, millest tahaks rääkida. Kui teen ettepaneku, et räägime siis ärist ja selle edust, siis öeldakse: ah, see ei ole ka mingi edu.

Ole eeskuju!

Mitmed ettevõtjad kinnitavad, et ettevõtlusest teenitud tulu ei investeeri nad ettevõtlusesse, vaid kindlustavad oma pensionipõlve, lubavad endale emotsionaalseid oste ja hoolitsevad oma pere ning järelkasvu eest. Arusaadav ja igati respekteeritav! Aga miks on sellest häbi rääkida? Oma higi ja vaevaga teeninud raha ju.

Pigem võiksid dividenditulu teenijad olla eeskujuks paljudele teistele, rääkida oma kogemustest, oma õppetundidest, võib-olla ka vigadest. Seda ikka selleks, et meil oleks rohkem selliseid edukaid ettevõtteid. Mida rohkem neid on, seda rohkem annab see julgust noortele hakata ettevõtjaks.

Jaga lugu:
Hetkel kuum