• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Rahva toetusse tuleb suhtuda austusega

  Minu hinnangul on Marina Kaljurand kõigist seni avalikustatutest konkurentsitult tugevaim kandidaat presidendiks, kirjutab telesaatejuht Vahur Kersna.

  Kõigepealt – ja ehk isegi kõige vägevamalt kõneleb tema kasuks seninägematult jõuline rahva toetus – sellesse fakti tuleb suhtuda austuse, tõsiduse ja lugupidamisega. Masside kollektiivne alateadvus ilmselgelt tajub ning väljendab teadmist, et Eesti vajab uueks ametiajaks ühiskonda reaalselt ühendavat presidenti. Presidenti, kes on orienteeritud lahendustele, oskab tänu pikaaegsele ja erakordselt edukale diplomaadikarjäärile leida kompromisse ja ühisosa, suudab tulemuslikult suhelda eri arvamusel olevate gruppidega.
  Me väärime presidenti, kes kõnetab arvukat muukeelset elanikkonda ning märkab ja on eestkõneleja neilegi, kes oma õiguste eest kõvahäälselt lärmates ei võitle. Peensusteni kursisolek nii välis- kui ka julgeolekupoliitika detailidega on aga presidendi ametis rohkem kui kuldaväärt boonus. Teisejärgulised ei ole ka presidendi kui sümboli isikuomadused. Marina selge silmavaade, arusaadavalt ja selgelt väljendatud mõtted, siiras ning avatud olek süstivad inimestesse lootust, kindlust ja eneseusku. Ta oleks masse ühendav eeskuju, keda usaldada, kellest pidada lugu, kelle üle tunda uhkust, ning keda tõenäoliselt isegi armastada.
  Äripäev küsis ligi kahesaja ühiskonnategelase ja saja ettevõtte juhi eelistust presidendivalimistel. Reedeses Äripäevas teeme arvamus- ja äriliidrite eelistustest kokkuvõtte. Pikemaid arvamusavaldusi avaldame arvamusrubriigis juba alates tänasest. Reedes Äripäevas avaldame juhtkirja vormis ka Äripäeva presidendieelistuse (toim).
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Säästkem energiat taastuvenergiale
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Ei ole mõtet raisata aega kalli elektrihinna ja CO2 kvootide üle kirumisele, vaid asuda kiirelt taastuvenergia tootmist edendama, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor nädalakommentaaris.
Valge Maja hoiatab järgmise finantskriisi eest
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Valge Maja hoiatas reedel, et Kongressi saamatus suurendada riigivõla piirmäära võib viia majanduse langusesse ja kriitiliste riigiteenuste kärpimiseni, vahendab Reuters.
Venemaal algas AstraZeneca vaktsiini tootmine
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Venemaal Moskva oblastis Puštšinos algas AstraZeneca koroonavaktsiini tootmine ravimifirmas R-Farm, teatab TASS.
Raadiohommikus: kuidas säästa kõrge elektri hinna juures kümneid tuhandeid eurosid?
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.
Reedeses hommikuprogrammis vestleme inseneribüroo DeltaE juhatuse liikme ja energeetikaeksperdi Marti Arakiga, kuidas järjest kallima elektri juures vähem maksta. Samuti uurime, kui paljud kokkuhoiukohtadest on nii-öelda madalal rippuvad viljad, kui palju nõuavad need täiendavaid investeeringuid.